Пам’ятник лейтенанту Володимиру Правику, відомий сьогодні кожному, хто буває в парку на честь Героя в центрі міста. Сьогодні до його п’єдесталу покладено квіти студентською родиною університету, яку очолив проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський. 

Також біля пам’ятника Герою працівники історичного музею ДПУ розповіли про цей незабутній день і участь жителів Приірпіння в ліквідації наслідків аварії, й про те, що вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, що стався о 1-й годині в ніч на 26 квітня 1986 року змінив життя цілого покоління українців, зробивши місто Прип’ять і 30 кілометрів поліських лісів навколо нього радіоактивними. Саме через це Герой ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Правик, який помер під час лікування від опромінення, ніколи б не «повернулася» на батьківщину, бо народився він у Чорнобилі.

Сьогодні місто Ірпінь теж стало Героєм під час захисту від рашистської навали й продовжує творити нову історію, однією із яскравих сторінок котрої є ДПУ, що  під час бойових дій був незламною Фортецею, давши прихисток 700 жителям міста.