11 квітня 2023 року на запрошення в.о. ректора Дмитра Серебрянського до Податкового університету завітали військовослужбовці батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, серед яких:

  • Віктор Мікушин (позивний «Сивий») – випускник факультету податкової справи, обліку та аудиту ДПУ 2002 року, командир кулеметного взводу 101-шої окремої бригади охорони та оборони ГШ ЗСУ;
  • Марина Бабчиніцер («Герда») – прес-офіцер батальйону;
  • Віталій Марків – офіцер батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Учасник Революції Гідності, доброволець 1 резервного батальйону 1 національної гвардії України. На службі з 2014, з 2015р командир відділення, 2016 заступник командира взводу, 2021 Штаб сержант вищої категорій відділу стратегічного планування НАТО Головного управління НГУ, 2022 офіцер інструктор Учбово бойової групи батальйону оперативного призначення. Брав участь в обороні гори Карачун Слов'янськ, Вуглегірськ, Миронівське, Станиця Луганська, Комишуваха, Попасна;
  • Володимир Пастушок («Пісня») – офіцер батальйону, учасник Революції Гідності, сотник 35 Сотні Самооборони. З початку повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на сході нашої держави. Брав участь у боях за Оскіл, Святогірськ, Лиман, Кремінну.

В онлайн-режимі до діалогу долучився Роман Балан (більш відомий під псевдонімом Сініцин) – випускник навчально-наукового інституту права ДПУ 2007 року, громадський діяч, волонтер, айтівець, засновник туристичного сайту «lowcost.ua», співзасновник волонтерського об'єднання «Народний тил». Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Роман координує військовий напрям фонду Сергія Притули та керує логістичним хабом Фонду в Дніпрі.

Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу, під час якого присутні у Конференц-комплексі та учасники, які долучилися до заходу онлайн, мали змогу поставити запитання поважним гостям.

Під час серії запитань і відповідей кожен із гостей розповів студентам про власний шлях волонтера та військового, про бойове хрещення – перший бій, про значення мови в тилу й на війні, жінок на військовій службі, про героїзм та звитягу наших захисників і захисниць, про майбутнє України після війни.

Головну тезу зустрічі можна сформулювати так: кожен важливий на своєму місці, і потрібно докладати максимум зусиль аби бути ефективним у своїй справі. Надійний захист на лінії фронту та не менш надійний тил - впевнена перемога України.

Зокрема, Роман Балан закликав студентів не нехтувати навчанням, не бути байдужими до подій у країні, оскільки все залежить від нас самих: «Освіта – базовий елемент ефективної відбудови України. Не варто її знецінювати. Освіта дає можливість зрозуміти реальність та розширювати горизонти. Навчайтеся та розвивайтеся!».

З подібними словами до здобувачів вищої освіти звернувся Віталій Марків: «Будуйте себе, навчайтеся, розвивайтеся, читайте книги. Розумна ініціатива робить дива».

Володимир Пастушок також проголосив важливу настанову нашим студентам: «Ставайте елітою України та ведіть нашу країну в українське майбутнє!».

Фінальна частина зустрічі вийшла особливо зворушливою: Володимир Пастушок заспівав під гітару пісню «Голос крові», після чого зала наповнилася словами щирої вдячності військовим та волонтерам за їхню роботу.

Не обійшлося без пам'ятних подарунків. Дмитро Серебрянський вручив гостям марки «Зброя Перемоги» та «Не забудемо! Не побачимо! Буча.Ірпінь.Гостомель», а представниці ГО «Берегині з Ірпеня» – власноруч плетений прапор України та маскувальну сітку. Гості також передали сувеніри до музею історії Університету – воєнні трофеї.

На завершення Марина Бабчиніцер подякувала учасникам за підтримку військових і надійний тил, наголосивши: «Ми робимо все можливе, аби ця війна не залишилася для наших дітей!»