До Державного податкового університету завітала делегація з Польщі, а саме – представники «Вищої школи економіки»: Філіп Сікора – канцлер Університету економіки в Бидгощі (Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy), Світлана Кашуба – директор Інституту європейського Університету економіки в Бидгощі, Ольга Копійка – координатор Інституту європейського Університету економіки в Бидгощі.

Участь у заході взяли науково-педагогічний колектив Університету на чолі з в.о. ректора Валентиною Унинець-Ходаківською.
 На зустрічі обговорили перспективні напрями посилення співробітництва та реалізацію спільних проєктів у рамках співпраці, а саме гості з Польщі запропонували підтримку у створенні проєкту медіа-центру ДПУ, який стане наступним кроком у налагодженні діалогу та розвитку комунікацій між Університетами.
Також, сторонами досягнуто домовленостей щодо подальшої участі польського вишу в процесі відбудови Університету. Мова йдеться про залучення фінансових інвестицій для реалізації окремих проєктів у відновленні Університету.
У рамках візиту поновлена угода про академічну співпрацю між Державним податковим університетом та Університетом «Вища школа економіки» (м. Бидгощ, Польща), адже у зв’язку з воєнними діями в Ірпені й пожежею на території університету документ було втрачено.
«Дякуємо польським колегам за величезну допомогу з перших днів війни. Саме польський народ, у ці складні часи, першим підставив плече допомоги українцям. Республіка Польща приймала всіх, хто втікав від російської агресії. Ми вдячні за прихисток наших викладачів, які наразі перебувають в Польщі», - подякувала полякам за дружню підтримку в.о. ректора Університету Валентина Унинець-Ходаківська та додала, що плідна міжнародна співпраця відкриває нові перспективи для Податкового. «Переймаючи провідний досвід іноземних колег та впроваджуючи його у нас – ми додаємо конкурентних переваг нашим студентам. Переконана, наша співпраця буде результативною і разом ми створимо новий потужний потенціал, адже якісна освіта європейського рівня – це гарантія бути затребуваним на ринку праці», - зазначила очільниця вишу.
Своєю чергою Філіп Сікора - канцлер Університету економіки в Бидгощі відмітив, що має за честь висловити підтримку Податковому університету. «Для нас справжня честь співпрацювати з вами. Ви - героїчний партнер, а ми є свідками цього героїзму. Не зважаючи ні на що, та всупереч усім викликам, ми віримо, що зможемо побудувати нові європейські відносини. А наша співпраця перетвориться із символу на засіб рухатися вперед, в напрямку розвитку нових економічних відносин», - зауважив іноземний колега.
Крім цього,  для гостей провели екскурсію університетом, вони оглянули інфраструктуру, приміщення майбутнього медіа-центру та зруйновану в окупації територію університету,
Колектив Університету переконаний, тісні дружні стосунки – це ще більше міжнародних можливостей та реальна інтеграція в європейський освітній простір. Податковий націлений на подальшу успішну співпрацю, відбудову та розвиток! 

mswkqmd

askxz

asndkns

sjjkdls

dnkslsms