24 лютого є трагічною датою для кожного українця, другим роком війни з російським агресором. Саме в Ірпені відбувалася епохальна битва під час якої було зламано «хребет» рашистського наступу, що розтягнувся в залізних колонах на 56 кілометрів під час наступу на столицю. 

Державний податковий університет був в епіцентрі боїв й зазнав значних ушкоджень. Але незважаючи на складні виклики війни, університет відновлюється й продовжує процес розвитку і впевнений рух в майбутнє. 

Постійно опрацьовуються проекти відновлення. Університету допомагають численні організації, благодійні фонди та іноземні університети, оскільки в нього є міцна основа й потенціал більш, як за столітню історію.

За історію університету зі стін ДПУ вийшло тисячі фахівців фінансово-податкової, митної галузі, інших сфер економіки. Університет став освітньо-науковою візитівкою Міста-героя Ірпінь, адже ДПУ – єдиний заклад вищої освіти, підпорядкований Міністерству фінансів України, де навчається близько 5 000 студентів. Влітку 2022 року, незважаючи на труднощі під час відновлення вишу, яке й досі продовжується, випущено 760 бакалаврів, в лютому-березні 2023 року — 439 магістрів. 

Наразі ДПУ відновив очну форму навчання для трьох курсів, й має чіткий план, щоб з нового навчального року розпочати офлайн-навчання для всіх студентів й має можливості збільшити їх кількість. 

Не зважаючи на воєнний стан, в Університеті триває безперервний навчальний процес, проведено акредитацію освітніх програм, розпочато вступну кампанію-2024 року, й щоп’ятниці відбуваються зустрічі з майбутніми вступниками в усіх підрозділах ДПУ.

Окрім цього, незважаючи на виклики часу, університет поглиблює співпрацю з партнерами, запрошує до проведення онлайн-лекцій закордонних науковців, проводить зустрічі з вітчизняними посадовцями, як от Міністром фінансів України Сергієм Марченком, представниками податкових і митних установ, іншими закладами.

Сьогодні ДПУ активно готується до вступної кампанії 2024 року, опрацьовує проєкти комплексного відновлення матеріально-технічної бази й відбудови всіх корпусів університету, гуртожитків, не зважаючи, що за рейтингом загальноукраїнських телеканалів ДПУ визнаний найбільш пошкоджених вишів під час російської навали.

Університет впевнено дивиться в майбутнє й успішно крокує до мети — бути найкращим ЗВО. І в цьому поступі є заслуга адміністрації вишу й всього викладацько-професорського та наукового складу, колективу ДПУ, що став великою родиною.

Ще з перших днів війни на базі ДПУ діяв штаб з надання допомоги та евакуації громадян, а сам університет і його підвальні приміщення перетворилися в своєрідну Фортецю, де знайшли прилисток від обстрілів тисячі жителів Незламного міста.

Після деокупації міста університет став потужним гуманітарним хабом Приірпіня, де всі мали можливість отримати все належне — від їжі, продуктів до медичної допомоги, не тільки постраждалим ірпінцям а також воїнам ТрО.

Сьогодні на базі ДПУ працюють волонтери ГО «Берегині Ірпеня», проводяться волонтерські заходи з залученням студентів і університетської спільноти. Викладачі й працівники ДПУ захищають нашу країну в лавах ЗСУ, а також підтримують незламну лінію фронту під час численних акцій. 

Як впевнений очільник ДПУ Дмитро Серебрянський, університет подолає всі проблеми, бо має тверді переконання й мету — надавати якісну освіту, за найвищими міжнародними критеріями, щоб будувати сильну й успішну європейську державу, назва якої — Україна!