Сьогодні в ДПУ стартував ІІ Національний форум органів студентського самоврядування, спрямований на обговорення та вирішення актуальних питань діяльності студентського самоврядування, його розвитку та вдосконалення. Незмінним організатором виступив студпарламент ДПУ.

16 травня форум зустрів своїх учасників — активну студентську молодь, що прибула з різних куточків нашої країни для спілкування та обміну досвідом, розв’язання проблемних питань для прогресу в діяльності студентського самоврядування.

Ранок розпочався із зустрічі та поселення гостей форуму у відновленому гуртожитку університету, потім була реєстрація, яка зафіксувала наявність більш ніж 100 учасників з понад 40 закладів вищої освіти України. Далі на учасників чекала кава, і — до роботи!

Перший день діяльності форуму — це багато зустрічей, зокрема з представниками відомчих інституцій держави, нові знайомства, спілкування з однодумцями, ефективна робота та народження ідей та цікаве студентське дозвілля.

Представлення ЗВО відбувалось в атмосфері дружньої підтримки та привітності. Студентські команди познайомились та розпочали конструктивну взаємодію.

Після знайомства розпочалось офіційне відкриття форуму. Традиційно до учасників та поважних гостей події звернувся в. о. ректора Дмитро Серебрянський, зауваживши, що керівництво університету робить все можливе, щоб забезпечити студентам можливість якісно навчатися, комфортно проживати та проводити вільний час в своєму навчальному закладі. Очільник підкреслив, що ці зусилля направлені для підвищення рівня освіти та кваліфікації й підготовки майбутніх фахівців, яких зараз особливо потребують різні державні служби, які будуть реформувати нашу країну задля якісних змін та збільшення конкурентоспроможності як на національному, так і на європейському ринку. Дмитро Серебрянський подякував поважним гостям форуму за те, що знайшли час і можливість долучитися, поспілкуватися зі студентами та поділитися актуальною інформацією щодо змін та напрямків реформацій в сфері освіти. В.о. ректора побажав учасникам відкритості, публічності, активних дискусій та креативних ідей.

Перший день роботи форуму став мега-насиченим, цікавим та продуктивним. Учасники слухали виступи гостей форуму, які переходили в спілкування та продовжилися дискусіями. Серед поважних гостей форуму сьогодні були:

  • Михайло Винницький-заступник міністра освіти і науки України
  • Сергій Горбачов- освітній омбудсмен України
  • Олександр Хименко- керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
  • Віталій Власюк- радник Міністра охорони здоров’я України
  • Людмила Мозгова - керівник апарату заступника Міністра фінансів України
  • Денис Іванов-chief delivery officer DREAM (Цифрової екосистеми для підзвітного управління відновлення).

Говорили про стипендії та фінансування вищої освіти, можливості та умови, які виникають в сучасних обставинах, про освіту вітчизняну та закордонну, необхідність реформ та важливість отримання якісних знань як надійного підґрунтя для подальщої розбудови держави, усвідомлення змін, що відбуваються та активної участі в цих процесах.

В своєму зверненні до учасників форуму Михайло Винницький поінформував про роботу Міністерства освіти, яке за останній рік розпочало декілька трансформаційних ініціатив щодо якісних змін в системі освіти та  підкреслив, що такі події і відбуваються для відкритих діалогів та формування розуміння студентами власної участі в покращенні освітнього середовища. Також заступник міністра зауважив, що реформування під час війни — доволі складна робота, та все ж вона триває, наразі винесені на розгляд ряд законопроектів, в тому числі такі, що змінюють роль викладача в освітньому процесі, та додав, що аудиторії завжди будуть цікаві ті викладачі, які постійно ведуть наукові дослідження та інформують про цю діяльність, видають статті, тощо.