24 травня в ДПУ відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Підвищення фізичної працездатності різних груп населення в процесі занять фізичною культурою і спортом» в змішаному форматі за підтримки Відділення НОК України в Київській області. 

Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації, здобувачі вищої освіти, спортсмени та спеціально запрошені гості, серед яких представники міжнародних та всеукраїнських організацій та спортивних федерацій, військові, розробники сайтів, науковці, стейкхолдери. 

На початку конференції в. о. ректора Дмитро Серебрянський зауважив, що в Університеті завжди підтримують спортивні традиції й командний дух, який згуртовує спільноту, гартує характер та допомагає долати виклики. Крім цього, в ДПУ активно залучають студентську молодь до участі в спортивних заходах, спонукаючи до перемог в турнірах на різних рівнях. 

У роботі наукового форуму були презентовані власні доповіді, а ще прозвучали цікаві дискусії з колегами — фахівцями з різних регіонів України та закордонними, зокрема: Ізраїлю, Узбекистану, Молдови, Польщі. 

Далі науковий захід продовжив свою роботу у форматі пленарного засідання, під час якого було заслухано доповіді та розглянуто низку питань, зокрема: 

1. Актуальні питання фізичного виховання різних груп населення. 

2. Олімпійський та професійний спорт і спорт для усіх. 

3. Фізкультурно-спортивна реабілітація та рекреація. 

4. Медико-біологічні проблеми фізичної культури й спорту. 

5. Психолого-педагогічні аспекти фізичної культури та спорту в умовах 

сьогодення. 

6. Комплексна реабілітація військових, постраждалих і дітей. 

Також у ході конференції було підписано низку угод про співпрацю між університетом та спортивними федераціями, які представляли: Президент федерації бойового самбо України Ельхан Велієв; Президент федерації громадської організації «Всеукраїнська федерація фрі-файту та контактних єдиноборств та змішаних бойових мистецтв» Михайло Росохатий; Президент федерації громадської організації «Всеукраїнська федерація рукопашного бою» Юрій Радченко; Президент Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська федерація хортингу» Станіслав Федоров; Президент федерації кікбоксингу України ВАКО, випускниця нашого вишу Ольга Павленко; Голова Правління дитячої громадської організації Клуб самозахисту «Альянс» Олександр Орлов. 

Наприкінці заходу очільник Державного податкового університету Дмитро Серебрянський наголосив, що спорт в умовах війни особливо важливий, оскільки розвиває витривалість, фізичну силу, зміцнює здоров’я та підтримує позитивний емоційний стан. 

Поважні гості оглянули спортивний комплекс, який зазнав пошкоджень під час бойових дій у 2022 році, проте спортивне життя на його території продовжується. 

Зазначимо, що захід присвячено вирішенню проблем професійно-прикладної і спеціальної фізичної підготовки, актуальним питанням олімпійського професійного спорту, оздоровчо-рекреаційній руховій активності та спортивно-оздоровчій реабілітації, проблемам психологічної й психофізіологічної підтримки різних груп населення в умовах воєнного стану, формуванню здорового способу життя та здорової нації.