Семінар на тему ПДВ в фокусі уваги європейської прокуратури

Група здобувачів освіти Державного податкового університету відкрила своєрідне вікно в Німеччину, перебуваючи там з 9 до 15 грудня поточного року, збагативши себе новими знаннями на семінарі, який проходив протягом трьох днів на тему: «Шахрайство з ПДВ у фокусі уваги Європейської прокуратури та Департаменту податкових розслідувань». Організатором семінару була Вища школа фінансів NRW, Nordkirchen, в ньому також взяли участь співдоповідачі з України: Ірина Петрова та Сергій Андросов.

На початку семінарських слухань студентів привітали міністр фінансів NRW Marcus Optendrenk та Голова Вищого земельного суду Obernandesgericht Bernd Scheiiff. У семінарі також взяли участь директорка Вищої школи фінансів землі Північний Рейн Вестфалія раеі Claudia Potthoff-Kowol, викладачі й студенти фінансової школи Нордкірхен.

Серед учасників семінару викликали особливе зацікавлення  доповіді учасників з України — Ірини Петрової та Сергія Андросова. Німецькі партнери висловили побажання встановити контакти, зокрема Dr. Sebastian Trautman, Elisabeth Zuschlag і Krause.

Під час цих заходів був також почутий голос студентської делегації ДПУ — студентка Альбіна Басова розповіла за умови навчання в Україні, давши інтерв'ю з пресслужбою міністра фінансів NRW.

Про німецьких доброчинців ДПУ й «хрещену матір», яка організувала допомогу 23-ом студентам

На семінарі були також присутні почесні професори ДПУ Wolfgang Boochs, а також Jutta Stüsgen — вона була представлена нашій делегації, як "хрещена матір", яка разом із фондом "Швидка допомога Україні" зібрала кошти на навчання 23-ом студентам, родини яких постраждали від російської агресії та війни в Україні. Наші представники ще раз подякували за таку дуже необхідну й доброчинну акцію, котра рятує світ. Зауважимо, що свого часу на адресу доброчинців була опубліковані теплі слова подяки від студентів, які отримали цю подяку. 

Екскурс у митне право ЄС та подаровані парасольки з логотипом факультету 

Окрім семінарських занять студенти ДПУ 13 грудня відвідали факультет фінансового митного права BWZ Münster, який є партнером проекту Еразмус+ Жан Моне Модуль «Митне право ЄС» (EUCUSTOMSSTU). Під час цього екскурсу студентам ДПУ запропонували два навчальні заняття, огляд адміністративного корпусу, кампусу та студентського гуртожитку. Вони також відвідали стенд психологічної анонімної допомоги для німецьких студентів, аудиторію з історії розвитку IT-засобів, що використовувалися німецькими митниками.

А ще наших студентів залучили до співбесіди з керівництвом BWZ щодо окреслення майбутньої співпраці, зокрема в рамках проєкту Еразмус+ Жан Моне.

По завершенні екскурсу на згадуваному факультеті, щоб ще більше зігріти увагою наших студентів й зважаючи на дощову погоду,пані директорка  подарувала нашим студентам парасольки з логотипом факультету митного права.

Зустріч з міністром, та кілька годин у парламенті

14 грудня був ще насиченішим. Студенти ДПУ були запрошені до парламенту землі Північний Рейн-Вестфалія у м. Дюссельдорфі, де мали можливість зустрітися з депутатом правлячої партії CDU від міст Вілліхь і Фірзен Guido Görtz та з міністром фінансів NRW Marcus Optendrenk. Також студенти були запрошені в сесійну залиу Landtag і прослухали доповідь депутатки від партії Зелених, а ще отримали значки депутатів землі NRW.

Окрім цього, від депутата Guido Gört отримано обіцянку посприяти налагодженню контактів у Європарламенті за проханням профільного підкомітету з питань євроінтеграції Комітету фінансів, податкової та митної політики ВРУ.

Депутат Guudo Görtz був вражений патріотизмом студенток ДПУ, які у відповідь на питання: "Чи хотіли б вони залишитися в Німечині?" в один голос сказали, що всі хочуть повернутися Україну!

Зустріч з мером міста Вілліхь та отримані сертифікати від школи фінансів. підсумки

Також відбулася зустріч студенток з мером міста Вілліхь, паном Christian Pakusch (організатор заходу — Wolfgang Boochs), який гостинно прийняв нашу делегацію і запросив прийняти участь у дискусії на тему: "75-річчя підписання Конвенції з питань захисту прав людини".

Всі учасники семінару отримали сертифікати від Вищої школи фінансів землі Північний Рейн-Вестфалія у м Нордкірхен, їх підписала директор Клаудія Поттхофф-Коволь.

Підбиваючи підсумки візиту делегації наших студентів,зауважимо, що досягнуто навчально-пізнавальних , виховних, національно-патріотичних цілей, профорієнтаційної та міжнародної інтеграції. Усі вони були успішно виконані протягом п'яти днів перебування студентів в Німеччині!

Студентів ДПУ раді відкривати нові горизонти знань і переймати найкращй досвід європейської спільноти ! Проте важливо зазначити, що знання німецької мовив молоді є пріоритетом! Знання мови — це ключ до навчання, спілкування та співпраці!

Крім того, студенти взяли участь у в культурно-екскурсійних заходах, щоб мати можливість глибше познайомитися з цією країною.