1 жовтня Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць, нова дата започаткована в зв’язку із зміною церковного календаря й перенесенням святкування Покрови Богородиці, покровительки козацтва. Також у 1 жовтня відзначатиметься Міжнародний день людей похилого віку, День ветерана і День працівників освіти, які зібралися напередодні свят в музеї податкового університету.

Вітаючи ветеранів, проректор університету Дмитро Венцковський наголосив, що в перший день осені така кількість свят в певній мірі символічна, адже осінь це час збору врожаю, узагальнення зробленого. «Нашою зброєю з вами було і є слово від мудрості й науки. Про те, що ваші слова були в правильному руслі свідчать події сьогодення, адже чимало випускників захищають Україну на фронті. Ви для нас є представники живої історії, які своєю діяльністю писали його сторінки. Ми неспроста місцем зустрічі обрали музей закладу. Бо це своєрідна машина часу, розглядаючи експонати та роблячи екскурси в минуле тривалістю в 102 роки, можна побачити злам епох, розвиток економіки для якої готували фахівців паливної та індустріальної галузі, коли наш заклад був технікумом. Сьогодні університет готує фахівців податкової та фінансової галузі, права і гуманітарної сфери. Зі старих фотографій видно, як розвивався університет, росли його корпуси. Цього року, незважаючи на завдані рани нашому вишу, в нього знову повернулися випускники. Університет відроджується і розвивається зусиллями ваших учнів, а нині викладачів. Низький вам уклін за плідну працю, на освітянській ниві, як ветеранам бажаємо вам міцного здоров’я, щоб ви ще довго приходили до нас, ділилися порадами й досвідом. До наступної зустрічі в новому році й Перемоги!»

 

Проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець, продовжуючи привітання зазначив, що він мав честь навчатися в університеті й здобувати знання від викладачів, які сьогодні є легендами вишу. «Ми стали тими, як ви нас учили, досвідченими фахівцями й патріотами. Багато наших випускників сьогодні працюють на ключових посадах у фінансовій, податковій галузі та інших сферах. Особливо тішить той факт, що університет набуває все більшої популярності, цього року ми маємо рекордну кількість студентів за чотири роки й наближаємося до межі 2019 року. У наших найближчих планах відновлення усіх корпусів, спортивного комплексу, оптимізація освітнього процесу й примноження здобутків, які творилися вашими зусиллями».

Після вітальних слів директор музею Ольга Підлісна згадала всіх керівників навчального закладу починаючи з 1921 року, провела екскурси в етапи становлення вишу, історія котрого нагадує метафоричне дзеркало, в котрому можна побачити злам епох, розвиток економіки для якої готували фахівців паливної та індустріальної галузі, коли він був технікумом, а виріс до університету четвертого рівня акредитації. 

На зустрічі було багато зворушливих спогадів від нині діючих викладачів, як от Світлани Цимбалюк, Йонаса Андруліса та ветеранів. Зокрема: Валерія Ісакова, Михайла Недашківського, Анатолія Супруненка, Тетяни Іванової, Валерія Левшуна, Олександра Сластьоненка та внших. Вони розповідали не лише про навчання, а й участь в студзагонах, спортивних змаганнях, художній самодіяльності. При університеті навіть існувала гончарна майстерня, де не «святі ліпили горщики», а студенти. 

Під час зустрічі особливо зворушливими були й старі фотографії, на одній з яких у «Золотій книзі пошани) і нинішній міністр фінансів Сергій Марченко та інші найкращі випускники, які сьогодні ефективно працюють в різних галузях країни, примножуючи славу університету.