У Державному податковому університеті пройшов чудовий захід, який матиме продовження, бо започаткований на відтворені кулінарних традицій, що передаються з покоління в покоління. Адже українська кухня служить не лише задоволенню потреб організму, а є частиною нашої культури спілкування з рідними та близькими.

30 травня університетська спільнота зібралася на території спорткомплексу, біля вогнищ і казанів, єдиною родиною, щоб провести кулінарний турнір «Смак традицій», де головними шеф-кухарями були викладачі факультетів й інститутів, котрим допомагали студенти. 
Це дійство стало не лише процесом приготування страв за різними рецептами, де в головній ролі був пан-борщ, а й кулінарною подорожжю до традицій різних регіонів. 
А втім це були не просто кулінарні змагання, які відкрив очільник університету Дмитро Серебрянський, побажавши всім гарного настрою, яскравих емоцій дружніх стосунків і смакових подарунків.

Кулінарні баталії, на яких змагалися колективи вишу, переросли в справжнє свято з цікавими вікторинами й конкурсами.
Відтак усі присутні дізналися наступне: історія українського борщу почалася понад 300 років,  під час в приготування гуцульського борщу неодмінно має додаватися білий буряк, справжня печеня має бути з м’яса і картоплі, а в унікальний поліський борщ, який готують у Шацьку з додають кров диких кабанів. Також всі присутні дізналися, що Тарас Шевченко любив червоний борщ із сушеними карасями та про крилатий вислів Кобзаря про їжу: «Голод не знає сорому», й багато інших цікавинок української кухні. 

У розпалі кулінарних баталій усі також стали очевидцями, як очільник університету Дмитро Серебрянський продемонстрував справжній майстер-клас під час ліплення вареників.
Захоплюючим моментом також було представлення самих страв, адже майстерність подавати — це теж неабиякий талант, який виявили всі учасники, продемонструвавши креативність і згуртованість.
За умовами конкурсу, що проходив у три етапи, включаючи кулінарну ерудит-вікторину, кожна група представила українську страву. Викладачі університету на цьому етапі виявили неабияку ерудицію та знання української кухні, а ще артистизм і креативність.

Та найбільше під час кулінарного дійства всіх захопило чуття єдиної родини, якому раділи журі й всі присутні.

Як засвідчило свято, смак українських страв, як і дух українства надихнув всіх до колективної творчості, яка неодмінно позначиться на освітньому процесі. А щодо переможців, то за підсумками журі, яке складали представники адміністрації університету, переміг факультет фінансів, з чим їх вітаємо, як і всіх учасників, які теж почувалися переможцями й по завершенню конкурсу вже обмірковували нові заходи.