Святкування Дня вишиванки в ДПУ розпочалося, власне, ще з самого ранку, коли адміністративні та навчальні корпуси зустрічали гостей та постійних відвідувачів — працівників і студентів — вдягнених сьогодні різнобарвно, яскраво, ошатно у святкові вишиванки.

Упродовж дня в університеті активно проводились різноманітні тематичні заходи, які об'єднали студентів та викладачів в спільній атмосфері радості та святкування. Зокрема, правнича родина ДПУ з нагоди свята зібрала колектив на площі біля корпусу.

Офіційна частина святкування розпочалась з промови в. о. ректора Дмитра Серебрянського, який назвав свято одним з найбільш оригінальних, цікавих, історичних та підкреслив, що вишиванка — є ідентифікацією українців, додавши, що вона уособлює любов, розуміння, споріднення, повагу до минулого та фундамент для хорошого, стійкого майбутнього, а в орнаментах вишиванок генерується код нашої нації, який навіть зараз, у важкі для країни часи, дає нам енергію святкувати це гарне свято. Очільник зауважив, що сьогодні приємно бачити таке розмаїття візерунків і кольорів на вишиванках та привітав усіх зі святом.

Присутні подякували воїнам, що боронять нашу країну та вшанували полеглих хвилиною мовчання.

Учасників заходу привітав зі святом директор інституту права Василь Топчій. Неочікуваними та веселими виявились тематичні конкурси, підготовлені студентським самоврядуванням інституту. Представники від адміністрації університету та студентства відповідали на питання з історії та культури України; визначали назви елементів народних танців та територіальні особливості вишиваних візерунків тощо. Учасників тепло підтримувала аплодисментами університетська громада. Веселий, запальний танок від талановитих сузірчан збадьорив та додав настрою. Радували присутніх творчі вітання від учениці Ліцею 157 Києва Лідії Клименко.

Традиційний святковий куліш від ННІ права, приготовлений на кострі, гарячий та смачний, налаштовував до невимушеного спілкування. Присутні розмовляли про традиції, ділилися думками про наукові дослідження подій минулих часів, козацтво, спільну історичну спадщину та майбутнє.

Благодійний ярмарок, влаштований з нагоди свята, розгорнувся пропозиціями: різноманітні канапки, солодощі, випічка та інші смаколики приваблювали апетитним виглядом. Особливу увагу привернули вироби ручної роботи — троянди, виготовлені з шовкових стрічок. Протягом заходу вдалося зібрати понад 5000 гривень, кошти будуть передані на потреби ЗСУ. І в цьому є наша сила і національна особливість — ми вміємо одночасно святкувати, працювати, спілкуватись та робити важливу, корисну справу — разом, злагоджено, весело, невимушено і результативно.

Загалом святкування проходило в атмосфері єдності та піднесеного настрою, з відчуттям єдиної великої родини.