Звичайно, якби цей художник відвідав наше місто він не оминув би Державний податковий університет, де також є «поранені» стіни. Наразі найсвіжіше графіті, що з’явилося в Ірпені, схоже до стилю загадкового художника, оживило стіну напроти ТРЦ «Жираф». Власник закладу Андрій Дюбенко, впевнений що це робота рук художників Бенксі. Мовляв, все було, як в пригодницькому сюжеті. Ввечері іноземні художники попрохали дати їм драбину, щоб попрацювати на стіні розбитої споруди, що напроти ТРЦ «Жираф», котрий став форпостом, який рашисти не пройшли. У цей же вечір на стіні 22 вересня з’явилася блакитно-жовта стрічка. Пан Андрій зрозумів, що це був символ, і навіть більше, образ нашої боротьби за свободу, що переможе zло.

Та вранці він був здивований ще більше. За ніч на стіні з’явилися дві дівчинки. Одна із пензликом, схоже, що символізувала відновлення, друга була чомусь з борідкою, наче старий час, який хочуть всьому світу нав’язати путіністи. У тім графіті Бенксі можна трактувати по різному — всі вони йдуть з андеграунду, де образи, втілені в графіті, завжди протестують проти дійсності на стінах, через що й з’являються серед ночі, бо не мають офіційних дозволів на створення. Картини Бенксі потестують проти споживацтва й фашизму й мілітаризму у всіх неопроявах. Бенксі зажди закладає глибокий сенс у свої роботи, але ніколи їх не пояснює. Ніхто точно не скаже скільки графіті створено від імені Бенксі, деякі з них живуть зовсім не довго — їх нерідко видаляють або ж замальовують. В Ірпені, наприклад, в районі СМУ, коли демонтували будинок, його картину вирізали зі стіни й зберегли, як символ нескореного міста, яке оживає.

А от в Гостомелі не обійшлося без криміналу: 2 грудня 2022 року стало відомо, що графіті жінки у протигазі та з вогнегасником, намальовану на стіні з пластиковим утеплювачем вирізали. Роботу ж відразу почали оцінювати артдилери, одні в 9 мільйонів гривень — інші в 1 млн і навіть 10 млн доларів. Виходить крадене має великі спокуси, хоча , що можна було робити з такою «Жінкою в протигазі» та ще на такому пластиковому матеріалі — загадка. Все ж ту «жіночку» поліція знайшла того ж дня й заарештувала групу з восьми осіб, причетних до викрадення, вилучивши запаковане у плівку графіті.

Війна в Україні теж не залишила байдужим художника. У листопаді 2022 року Бенксі таємно відвідав Україну. Він створив сім графіті на Киїщині, зокрема в столиці (на розі Хрещатика, 9 й Алеї Героїв Небесної Сотні та на Великій Житомирській вулиці, 13), а також в Ірпені (на Гостомельському шосе, 158), Бородянці (на Центральній вулиці, 253 і 427), Гостомелі (на Проскурівській, 10) та Горенці (на Садовій, 21). Можливо й біля ТРЦ «Жираф» теж його ідея, яка наразі ще не ним не підтверджена.

Однак мистецтво Бенксі допомагає звертати увагу на поранені стіни нашого міста й закликає допомагати меценатів. Сам художник, анонімно продав на аукціоні в Лондоні картину CND Soldiers. за 81 тисячу фунтів стерлінгів (106 тисяч доларів або понад 3 млн гривень). Усі отримані кошти мали передати на допомогу київській міській лікарні "Охматдит", де лікують поранених дітей.

Тепер слід познайомтися з самим художником Бенксі, якого начеб дехто навіть бачив у нас. Однак насправді Бенксі не показує свого обличчя. З цього приводу вчені Лондонського університету королеви Марії навіть зверталися до науковців. Вони дослідили 140 "підозрюваних" з лондонських і бристольских художників, місця їх проживання та знаходження, стиль робіт. Найбільше схожостей виявилося в Робіна Каннінгема. У цьому дослідженні брали участь також колишні детективи та криміналісти, проте більшість дослідників вважає, що Каніннгем просто спільник Бенксі.

Оскільки й досі не підтверджено реальної особи Бенксі, то існує ґрунт для юридичних казусів, а саме в присвоєні його робіт, коли будь хто може заявити, що він Бенксі й претендувати на авторські права. 
Але як би там не було, мистецтво Бенксі допомагає рятувати світ!