30 квітня в ДПУ відбувся науково-практичний форум IV науково-практичний форум «Цифрова трансформація фінансового сектору» в змішаному форматі.

Цьогоріч захід зібрав близько 300 учасників із більш ніж 35 закладів вищої освіти та 50 бізнес-установ. З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. ректора Дмитро Серебрянський, наголосивши, що впровадження цифрових технологій дає можливість використовувати освіту і науку раціонально та правильно в різних сферах, сприяти просуванню науково-технічних напрацювань для формування пропозицій та інструментів нашим основним стейкхолдерам: Міністерству фінанасів, Державній податковій службі. Цифровізація в сучасних умовах є однією з найбільш акцентованих сфер реформування суспільства, яка допоможе здійснити економію бюджетних коштів, фінансових ресурсів, робочого часу та ефективна, прозора цифровізація дозволить виключити можливість корупції. В. о. ректора побажав учасникам вдалих виступів, плідних дискусій та позитивних емоцій від нашого університету.

Також до учасників форуму звернувся присутній на форумі Заступник міністра фінансів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Грубіян. Він сказав, що Мінфін робить ряд важливих кроків в напрямку цифровізації , так як це чудова можливість максимально виключити людський фактор та оптимізувати процеси оподаткування, наразі Мінфін працює над новою системою бюджетного планування та використання бюджету. Ще планується застосувати систему електронної бухгалтерії в державному секторі. Заступник міністра фінансів побажав учасникам цікавих дискусій та результативних обмінів думками, а зрештою плідно попрацювати на користь України.

Загалом в ході форуму обговорювались пріоритетні напрями розвитку цифрової трансформації фінансового сектору України та інших країн, інтеграції новітніх цифрових технологій в економіку країни. Цифровізація дає величезну можливість для розвитку і виступає модернізаційним фактором відбудови держави та економічного зростання, створення робочих місць та загального добробуту. Говорили про те, що певні зміни вже відбуваються і треба зробити застосування цифровізації не лише корисним, але й зручним, доступним та навіть позитивно-приємним для користувачів, а значить досліджувати та поступово, але впевнено змінювати на краще наявні досягнення. Серед спікерів форуму були знані експерти, науковці, практики, банкіри та бізнесмени.

 Цей форум став майданчиком прямого діалогу бізнесу, науки, освіти і практики в питаннях цифровізації та діджиталізації фінансової сфери, що дає підстави сподіватись на практичні позитивні зміни для економіки країни в цілому.

Серед запрошених гостей:

Юлія Пархоменко - директор директорату цифрової економіки Міністерства цифрової трансформації України; Василь Фурман - член Ради Національного банку України; Ростислав Дюк - голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній; Дмитро Ніколаєвський - член Національної асоціації адвокатів України; Дмитро Михайленко - керуючий партнер Crowe Mikhailenko; Євгеній Бридун - засновник та Голова правління страхової компанії «ПРЕСТИЖ»; Андрій Дубас - президент Асоціації українських банків; Віта Форсюк - радник голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з правових питань; Прозоров Юрій Володимирович - президент Українського товариства фінансових аналітиків; Василь Невмержицький - радник голови правління АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК»; Ігор Порох - незалежний аналітик і трейдер; Ігор Тихонов - голова Правління АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК»; Михайло Пацан - засновник WEB 3-університету професійного майбутнього «Learn to Earn Global»; Дмитро Баштовий - заступник директора департаменту електронної комерції та платіжних засобів АТ «Ощадбанк»; Вадим Березовик - директор «ПроФін Консалтинг»; Кочарян Леонід Рафікович СЕО onx protocol Inc. Учасником заходу також були увесь науково-педагогічний колектив факультету фінансів та цифрових технологій та адміністрація ДПУ.

Модерував захід Анатолій Гулей - доктор економічних наук, професор, голова правління Української міжбанківської валютної біржі, голова Експертної ради (НБУ).

Завершe.xb захід декан факультету фінансів та цифрових технологій Державного податкового університету Володимир Корнєєв, зауваживши, що форум був продуктивним, цікавим та позитивно зарядженим, спонукав учасників спілкуватись та обговорювати, думати, діяти, змінювати на краще ситуацію вже тепер, кожен на своєму місці, працювати для здійснення необхідних країні змін. Володимир Вікторович також подякував усім учасникам, що долучились до заходу.