1 липня 2023 року у місті Луцьк відбулася Генеральна асамблея Української асоціації студентів (УАС), під час якої було оновлено керівний склад найбільшої студентської організації. Зокрема, голову Студентського парламенту Державного податкового університету Олександру Ільніцьку обрано на посаду віце-президента з регіонального розвитку УАС. 

«Моїми першочерговими кроками буде аудит взаємовідносин між УАС органами студентського самоврядування з усієї України та поглиблення інтеграції між студентством з усієї України. Також УАС має зробити все для взаємодії зі студентським самоврядуванням релокованих з окупованих територій закладів освіти, а також надати максимальне сприяння ініціативам щодо відновлення зруйнованих закладів освіти та місць проживання студентів», — поділилася планами на новій посаді Олександра Ільніцька.

Нагадаємо, нещодавно на базі Державного податкового університету відбувся Національний форум органів студентського самоврядування, організований лідерами студентського парламенту ДПУ спільно з Українською асоціацією студентів.  

Додатково: Українську асоціацію студентів засновано у 1999 році як незалежний національний студентський союз України, що на добровільних засадах об’єднує осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, а також органи студентського самоврядування, інші самоврядні студентські організації. 

2 грудня 2007 року УАС набула членства у Європейському союзі студентів, і з того часу є єдиним національним студентським об’єднанням України, що має статус повного члена цієї міжнародної організації.