В Ірпінській громаді стартував пілотний проєкт по формуванню навичок резільєнтності серед школярів на базі  Ірпінського ліцею №2. Оскільки тренери отримали від учасників пілотного проєкту досить позитивні відгуки  актуальності набуває подальша реалізація даного проєкту серед учнів інших шкіл Ірпінської громади та студентів університету, коледжу.

Даний проєкт став можливим завдяки укладенню меморандуму про співпрацю між Державним податковим університетом та Israel Trauma Coalition in UA (ITC) у червні 2023 року, за ініціативи кафедри психології, педагогіки та суспільних дисциплін.

Викладачі кафедри  та практичні психологи університету пройшли ґрунтовне навчання за програмами Коаліції, отримали тренерські сертифікати і тепер масштабують знання з метою надання практичної допомоги різним категоріям населення.

Нещодавно співробітники Університету провели триденні тренінги «Навички психологічної самодопомоги та допомоги іншим» для психологів освітніх закладів Київської обл., Ірина Пєтухова м. Ірпінь, Наталія Давиденко м. Бориспіль, Наталія Костевська м. Біла Церква.

Програма тренінгу включала в себе питання роботи з психічною травмою, вплив довготривалого травматичного стресу на психологічний стан людини, надання першої психологічної допомоги за протоколом «МААСЕ», ознайомлення з найбільш ефективними практичними методиками. Фахівці обговорювали особливості та «больові точки» здійснення підтримки при важкій втраті, при вторинній травматизації. Практичні вправи включали групову роботу, партнерську взаємодію та рефлексію. Заняття в групі сприяли побудові спільності та взаємопідтримки, а вправи у парах дозволяли зосередитися на індивідуальних потребах. Протокол «Напарник» допоміг розібратися в різновидах реакцій на стрес і способах подолання гострих стресових станів. Також учасники вивчали практичні методики для поліпшення самопочуття, відновлення контролю за власним тілом та зниження впливу стресових подій. За допомогою технік протоколу «Чотири стихії» психологи вчилися покращувати емоційний стан, що допомагає відновити контроль над собою в умовах стресу. Учасники тренінгу опанували  інноваційну модель BASIС PН для визначення провідних ресурсних каналів за допомогою метафоричних карт «Колода ОМНІС» (автори Алекс Гершанов, Наталія Макієнко).