З 31 жовтня по 1 листопада 2023 року Державний податковий університет відвідав професор Фольфганг Бокс — фінансист, податковий адвокат, доктор філософії, екс-директор фінансового управління Землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина) у супроводі керівника німецько-українського інформаційно-культурного центру в м. Дюссельдорф Олександра Шияна. У межах візиту почесний гість зустрівся з в. о. ректора Дмитром Серебрянським і проректором з європейської інтеграції та цифрової трансформації Андрієм Болдовим, оглянув найбільш пошкодженні будівлі університету та відвідав екскурсію містом-героєм Ірпенем.

Делегація зустрічалася з керівництвом Ірпінської міської ради — міським головою Олександром Маркушиним і керуючим справами виконавчого комітету Дмитром Негрешею. Олександр Григорович розповів пану Фольфгангу про перші місяці повномасштабного вторгнення, окупацію та визволення Ірпеня, процес відбудови міста та пошук партнерів. Також присутні обговорили можливість співпраці з метою подальшого відновлення об’єктів Ірпеня й Державного податкового університету зокрема.

Центральною подією візиту німецького професора стало спілкування зі студентами, які у грудні цього року поїдуть до Німеччини (м. Кельн) на кількаденний семінар — «Шахрайство з ПДВ у фокусі уваги Європейської прокуратури та Департаменту податкових розслідувань». Розмова була цікавою та насиченою, а темами для обговорення стали не лише навчання та професійні плани здобувачів, а й війна, бачення студентами майбутнього нашої країни після перемоги та допомога Україні від німецьких партнерів.

Бажання
професора Фольфганга Бокса відвідати ДПУ було невипадковим, адже він має титул почесного професора нашого університету та є його багаторічним партнером. До війни пан Фольфганг неодноразово відвідував університет, читав курс лекцій з міжнародного податкового права, за власні кошти організовував візит викладачів та студентів університету до Німеччини. З початком повномасштабного вторгнення професор продовжує активно співпрацювати з нашим навчальним закладом і долучається до розришення партнерської мережі ДПУ з вищими навчальними закладами Німеччини. Так, саме за сприяння пана Фольфганга, у квітні 2023 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці та розвитку дружніх відносин між Державним податковим університетом та Вищою школою фінансів Північного Рейну-Вестфалії .

На завершення зустрічі очільник Державного податкового університету Дмитро Серебрянський подякував гостю за візит і висловив сподівання на подальшу плідну німецько-українську співпрацю у сфері вищої освіти.

«Маючи такого надійного та відданого партнера, як професор Фольфганг Бокс, наш Університет розширюватиме свої можливості, розвиватиметься та інтегруватиметься в європейський освітньо-науковий простір», — зазначив Дмитро Миколайович.