В. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський та голова Громадської організації «Лабораторія юридичного дизайну» Вячеслав Пряміцин підписали угоду про співпрацю. Зустріч відбулася за участі директора навчально-наукового інституту права Василя Топчія. Взаємодія сторін відкриває нові можливості розвитку для викладачів і студентів, сприяючи інтеграції сучасних технологій у юридичну практику.

Документ передбачає налагодження співпраці в низці ключових напрямів, серед яких:

  • організація спільних освітніх, наукових та просвітницьких заходів у сфері юридичних інновацій, юридичного дизайну та використання технологій у праві;  
  • реалізація спільних проєктів, проведення тренінгів та майстер-класів, сприяння впровадженню юридичних стартапів;  
  • опанування інструментів для розробки юридичних продуктів;  
  • залучення студентів-правників до участі у Школі юридичного дизайну та сертифікатній програмі «Школа юридичного дизайну»;  
  • запровадження вибіркової дисципліни «Юридичні інновації та стартапи».  

За словами очільника університету, у висококонкурентному світі виграє той, хто здатний проявляти сміливість, динамічно реагувати на зміни та впроваджувати нові технології. Ми маємо враховувати нові тренди та виклики, які постають  перед країною й консолідувати інтереси навколо проєктів, що зроблять нас міцнішими. 

У ході діалогу Вячеслав Пряміцин поділився амбіційними планами співпраці, зазначивши, що за підтримки програм USAID вони прагнуть адаптуватися до змін, які приносить технологічний прогрес. Нові юридичні професії, пов’язані з юридичним дизайном та технологіями, створюють додаткові можливості для молодих спеціалістів.

Основна мета полягає у розвитку юридичних стартапів для вирішення актуальних проблем. Протягом навчання учасники матимуть змогу створювати свої стартапи, досліджуючи потреби клієнтів і аналізувати конкурентів.

Гість акцентував увагу на інтеграції штучного інтелекту, чат-ботів та інших технологій для підвищення ефективності юридичних послуг, включаючи розробку сайтів та бізнес-моделей, що дозволить реалізувати інноваційні ідеї.

Також розробляється інтерактивний посібник, який спростить юридичні норми університету, сприяючи створенню більш доступного правового поля.

Докладніше:

Лабораторія юридичного дизайну — проєкт міждисциплінарної команди, яка буде створювати нове покоління юридичних продуктів і послуг, використовуючи дизайн, орієнтований на людину; проводити тренінги та сертифікатні програми, проводити дослідження, спрямовані на покращення доступу до послуг системи юстиції та якості цих послуг відповідно до потреб людей.

Проєкт Літня школа юридичних інновацій та стартапів та Сертифікатна програма «Школа юридичного дизайну" здійснюється ГО «Лабораторія юридичного дизайну» за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».