Наш університет – це майже п’ять тисяч здобувачів вищої освіти, що отримують знання за сучасними освітніми програмами, яких ми пропонуємо понад 70.  Фахівців з різних спеціальностей готує університет, і кожна спеціальність відкриває можливості реалізувати себе за багатьма напрямками. Ось, скажімо, юристи можуть працювати на державній службі (суд, прокуратура, консультація, митна та податкова служби та інші), в приватних компаніях або як самозайнята особа, працювати на посадах: прокурор, суддя, експерт, адвокат, нотаріус, працівник слідчих органів, консультант тощо. І треба зауважити, що знання цієї спеціальності та вміння орієнтуватись в законодавстві – дуже гарний вибір для базової освіти і має безліч нюансів для практичного застосування – роботи на державу, приватного роботодавця чи власний бізнес. Особливо цікавою для вас може виявитися спеціальність "Міжнародне право".

Економіст – також гарний вибір для базової освіти, має багато напрямків застосування, як то: економіст підприємства; керівник підприємства або підрозділу; комерційний директор; радник; керівник проектів та програм; економіст-аналітик; економіст з ціноутворення, з бюджетування; начальник фінансово-економічної служби тощо.

Так само багатогранні і затребувані фінансисти – у фінансово-кредитній системі, сфері грошового ринку, в пенсійному і страхових фондах, розрахункових центрах, управліннях інкасацій, комерційних банках на посадах: фахівець з фінансів; банківський фахівець; оцінювач; інвестиційний консультант; кризовий менеджер; фінансист; бухгалтер тощо.

Доволі широкий спектр застосування має професія менеджер – по суті – управитель, і дає можливість працювати в сфері менеджменту персоналу, туризму, реклами, продажів, контенту, та управління офісом.

Податківці виконують важливу для розвитку держави функцію в питанні забезпечення  коштами бюджетних напрямків та передбачає посади: державний податковий інспектор; ревізор; аудитор; бухгалтер (асистент бухгалтера); експерт; обліковець; економіст-аналітик; технік з обліку; оцінювач тощо.

Більш вузьку спеціалізацію, та не менше значення має професія митника, що передбачає відповідальну державну службу на посадах: інженер митної служби; інженер транспортної митниці; менеджер з транспорту (перевезень); диспетчер служби руху; інженер-проєктувальник; інспектор; інженер з впровадження нової техніки і технологій. Неабиякою популярністю зараз користується спеціальність "Правоохоронна діяльність".

Цікава і багатогранна журналістика – це можливість роботи на посадах: власний або позаштатний кореспондент; репортер-автор; ведучий рубрики; відповідальний секретар; головний редактор; рекламний журналіст; журналіст-міжнародник, тощо. Багато сучасних письменників також мають фах журналістів.

Психолог – потрібна завжди, але особливо актуальна зараз професія, яка передбачає  роботу в структурних підрозділах установ, організацій, незалежно від виду діяльності та форми власності; в державних установах (школи, садки, підприємства, лікарні, служби, тощо) і як самозайнятій особі (приватним психологом).

Перекладач має більшу цінність, що більше мов знає спеціаліст та якщо має гарні дипломатичні якості. Професія має безліч сфер застосування, можна лише виділити кілька стандартних напрямків, як: усний синхронний переклад; усний послідовний переклад; письмовий технічний переклад; письмовий художній переклад; переклад розважального контенту.

Тренер – актуальна професія. Все більше людей схиляються підтримувати здоров’я та гарну фізичну форму саме за допомогою фізичних навантажень, а зробити їх правильними і корисними, контролювати та покращувати результати – завдання тренера. Дуже на часі зараз також професія тренера-реабілітолога різних напрямків. Взагалі ця сфера є направленою до розвитку і широкого застосування, так як все більше шкіл, садків, підприємств організовують профільні групи здоров’я та потребують відповідних фахівців.

З кожним роком зростає попит на програмістів і розробників в галузі високих технологій, так як технології нестримно рухаються вперед і супроводжують нас на кожному кроці життя. IT-спеціалісти можуть застосувати себе на посадах: програміст; QA-інженер; проєктний менеджер-розробник; архітектор інтерфейсів програмного комплексу; системний адміністратор; бізнес-аналітик; дизайнер; тестувальник; тімлід (Team Lead).

Актуально для всіх професій – щоб бути затребуваним фахівцем, краще спеціалізуватися в якійсь певній області, або в кількох суміжних та стати експертом в них.