29 жовтня в укритті університету відбулася зустріч Студентського Парламенту зі студентськими спільнотами — членами Української асоціації студентів та представниками польського Студентського парламенту.

У складі делегації студентського активу: президентка УАС Поліна Гомбалевська, перший віце-президент Михайло Рак та радниця Парламенту студентів Речі Посполитої Польщі з питань співробітництва з Україною Аліна Паламарчук. Представники від ДПУ — проректор навчально-методичної роботи Іван Шемелинець та Студентський парламент університету, очолюваний Владиславом Скрипцем. 

Мета зібрання, що відбулося у рамках Міжнародного студентського обміну «Діалог студентської єдності: Україна та Польща», полягала в обміні досвідом й обговоренні викликів, пов'язаних з повномасштабною війною та її впливом на сферу вищої освіти.

Попри те, що діалог відбувся в укритті вишу, представники студентського парламенту ДПУ мали можливість презентувати заклад вищої освіти та структуру студентського самоврядування, розповісти про виклики, які довелося пережити університету з самого початку повномасштабного вторгнення та про навчання в умовах воєнного стану.

Зустріч проходила в форматі жвавої дискусії, присутні ділилися досвідом та думками щодо якості освіти і ролі студентів в цьому процесі. Також обговорювалися успішні практики та виклики, з якими зіштовхується студентське самоврядування.

Представників делегації цікавило, як функціонує студентський парламент ДПУ та яка його структура, чи має він вплив на якість освіти та освітні програми, чи бере участь в управлінні університетом та які кейси використовує. Також були питання щодо фінансування студентського парламенту й чи вплинуло повномасштабне вторгнення на кількість студентів й на кадровий потенціал університету. А ще гості цікавилися волонтерськими ініціативами студентів, та чи є фінансова допомога студентам, які цього потребують.

Голова Студпарламенту Влад Скрипець та проректор з науково-методичної роботи Університету Іван Шемелинець відповіли на всі питання студентства. Іван Іванович, зокрема, розповів, як вдається організовувати освітній процес в умовах воєнного стану та яким чином адміністрація вирішує ті чи інші проблемні питання, також він поділився здобутками навчального закладу й планами на майбутнє.

Крім цього, представники студентських парламентів обмінялися контактами для реалізації подальших спільних проєктів та ініціатив. Відтак, подія стала важливим кроком у поглибленні співробітництва між студентськими організаціями обох країн.

Після закінчення повітряної тривоги відбулася екскурсія університетом, гості на власні очі побачили масштаби його руйнацій.

Зазначимо, що проєкт реалізовується за ініціативи Української Асоціації студентів (УАС) за підтримки Міністерства молоді та спорту України

Основною метою цього проєкту є зміцнення співпраці органів студентського самоврядування в напрямку розвитку студентських ініціатив, спрямованих на подолання негативних наслідків війни.