Сьогодні, 28 липня, вперше відзначається День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже «українців не зламати». З нагоди цього дня в.о. ректора Державного податкового університету написала на своїй сторінці у Фейсбук, що це свято, яке нагадує українцям та світові, що сучасна Україна – це держава з тисячолітньою історією.

«Від Київської держави до наших днів. Від зародження культури та політичних устроїв до становлення суверенної України. «Ми є. Були. І будем ми. Й Вітчизна наша з нами». І як би російська пропаганда не насаджувала тези про буцімто «єдність», «братність» українського та російського народів, ми різні! У нас – своя історія, земля, мова та культура!», – зазначила очільник вишу.

За словами очільниці вишу, український народ виборював право на суверенну та незалежну державу століттями,  здобув його й нізащо не віддасть російським загарбникам. «Кожен на своєму фронті, ми боремося за нашу Батьківщину та її Незалежність. І ми обов'язково переможемо, відбудуємо та передамо у спадок нашим дітям вільну та сильну державу!», – наголошує в.о. ректора.

Випускники та студенти Державного податкового університету – справжні державники і патріоти України. Вони захищають суверенітет та незалежність країни на полі бою, віддаючи найцінніше – життя. Відстоюють українське в освіті, науці, культурі. Боронять державницькі інтереси на міжнародному рівні. Працюють тут і зараз, заради майбутнього, заради утвердження наступності більш ніж тисячолітньої історії Української держави.

 Університетська родина втратила не одного Героя, які ціною власного життя захищали українську державність. Серед них і випускники та студенти вишу: Дмитро Максимов, Микола Королько, Сергій Цимбал, Роман Корзун, Олександр Саєнко, Василь Росоха, Дмитро Жарук, Олександр Марків, Олександр Маламуж, Дмитро Гончаренко, Денис Волочаєв, Володимир Лисатівський, Андрій Баляба, Ігор Сухих.

Усі вони – творці нової історії Української держави та приклад мужності для нових поколінь. Світла пам'ять та слава Героям!