Державний податковий університет під час ворожої навали та окупації Ірпеня відчутно постраждав, але і став своєрідною фортецею міста: в його укриттях переховувалося чимало місцевих мешканців. Так було до прямого влучання ворожого снаряда в центральний корпус університету. Тоді люди, що знаходились в укритті, не постраждали, та їх довелося евакуювати через небезпеку.

Після деокупації міста, щойно з’явилась можливість допомагати захисникам, жінки взялися до роботи і почали виготовляти для наших воїнів маскувальні сітки, згодом заснували ГО «Берегині з Ірпеня», яке вправно працює і зараз. Філософські роздуми доречні, і справжньому диву місце тут  є. Здавалося б – сітки, а то насправді врятовані життя і збережена техніка, а ще можливості, та не лише.

Сплетені руками дбайливих Берегинь, сітки ці на сьогодні мають загальну площу понад 36 500 квадратних метрів (та витинанки 203 тисячі квадратних метрів) і працюють на різних напрямках фронту. А наші захисники на знак подяки передають невтомним Берегиням бойові шеврони й прапори, утворився цілий невеличкий музей.. Серед тих подарунків є і фото екс-головнокомандувача Валерія Залужного із підписом, і прапор з автографом очільника ГУР Кирила Буданова, а також чимала вже колекція шевронів та кілька бойових прапорів різних бригад з підписами бійців, один з них перетинає чорна стрічка. Героям навіки слава!

Під час навчального року наші студенти постійно долучаються до цієї роботи. Ось так формується жива історія. Маєте нагоду вписати в неї власну сторінку. Плести навчимо, а не можеш плести, то можеш донатити. Хочеш допомогти нашим воїнам і наблизити перемогу – долучайся!