4 роки тому, 16 грудня 2018, пішов з життя Петро Володимирович Мельник, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат Верховної Ради України III, V і VI скликань, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, почесний громадянин міста Ірпеня, ректор Національного університету державної податкової служби України, який 22 роки свого життя віддав нашому навчальному закладу.

Під керівництвом Петра Володимировича заклад освіти пройшов довгий шлях становлення і розвитку – від технікуму до Національного університету. Багато в чому завдяки особистим якостям і управлінському таланту ректора Петра Мельника заклад став одним з тих закладів вищої освіти України, що найбільш динамічно й інтенсивно розвивався в Україні.
Петро Володимирович розбудував університет до тих грандіозних масштабів, які ми сьогодні бачимо: навчальні корпуси, гуртожитки, житлові будинки для викладачів, зручні та затишні їдальні та кафе, стадіон, храм Святого Миколая. Саме він виплекав та розвивав Культурно-мистецький центр Сузір’я, відомий на всю Україну та за її межами.

Студенти, курсанти факультету податкової міліції та співробітники закладу мали можливість лікуватися у новітньому медичному центрі університету.

Підхопивши ініціативу обласної ради він доклав багато зусиль для побудови дороги з Ірпеня до Києва, без якої сьогодні не уявляють наше місто мешканці Ірпеня та прилеглих селищ.

Ректор активно займався громадською роботою. Його самовіддана і творча праця відзначена багатьма державними та відомчими нагородами й відзнаками.

Пам’ять про Петра Володимировича не згасне в серцях колег, випускників університету, мешканців Приірпіння, його будуть пам’ятати й згадувати багато поколінь.

2321442241