13122121321311

26 листопада – День пам’яті жертв Голодомору, 90-ті роковини. Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада. Україна вшановує жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. та закликає світову спільноту пам’ятати про цю страшну трагедію, єднатися довкола України та перемагати нашого спільного ворога, який сьогодні загрожує безпеці усього світу. Маємо знати та пам’ятати, що у ХХ столітті українці пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та голод 1946-1947 років. Найбільшим був голод 1932-1933 років. За різними оцінками, тоді загинули близько 4,5 млн українців.
Сьогодні глобальна українська спільнота солідарна з народом України, який цього дня традиційно запалює свічки пам’яті – попри масштабні відключення електроенергії, тяжку шкоду цивільній інфраструктурі, завданій російською військовою агресією та масивний ракетний терор москви.
Реалізуючи Голодомор – штучний голод, спланований та втілений російським радянським режимом – диктатор Йосип Сталін прагнув фізично винищити українців та зламати їхнє прагнення до свободи та незалежності. Ця трагедія забрала життя мільйонів та лишається однією з найстрашніших сторінок української історії та одним з найтяжчих злочинів радянського режиму.
Так само як Сталін боявся, що український націоналізм може повалити радянську імперію, так само і диктатор путін сьогодні боїться, що успіх України як демократичної країни, яка поважає свободу та гідність своїх людей, повалить його власний режим – злочинну автократичну клептократію. Так само як і сталінський режим, путінський режим заперечує саме існування українського народу.
Всесвітнє зло, яке вчинило Голодомор 90 років тому, знову повернулось назад у спробі знищити націю українців. Росія знову веде геноцидну війну супроти українського народу. Різанина у Бучі та Ізюмі, масові могили, тортури, зґвалтування, обкрадання, свідчення про які виявляють на всіх звільнених українських територіях – усе це доводить, що метою російських окупантів є ліквідація українського народу.
Станом на сьогодні, 21 країна світу офіційно визнала Голодомор геноцидом українського народу. Зовсім нещодавно таке визнання зробили парламенти Ірландії, Молдови та Румунії.
26 листопада українці традиційно запалюють свічки у вікнах своїх осель у пам’ять про жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр.
Ми сподіваємося, що незабаром усі цивілізовані країни визнають росію державою-терористом. Росія цілеспрямовано масово вбиває мирних людей в Україні, а також перетворила їжу на зброю, намагаючись створити штучну глобальну продовольчу кризу та голод. Російське політичне та військове керівництво, а також їхні апологети та помічники є військовими злочинцями. Їх чекає неминуче покарання – трибунал.
Пам’ятаємо, єднаємося, переможемо!