15 вересня Державний податковий університет відвідав гість зі Сполучених штатів Америки — виконавчий директор Education Alliance USA for Ukraine Том Остін (Tom Austin). 

Зустрічали американського гостя в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський та проректор з європейської інтеграції та цифрової трансформації Андрій Болдов. 

У рамках візиту до ДПУ іноземець мав можливість на власні очі побачити наслідки російської агресії для української освіти, оглянувши зруйновану інфраструктуру навчального закладу, зокрема Центральний корпус.  

Під час зустрічі очільник університету розповів про масштаби руйнувань, а також продемонстрував пошкоджені та вже відновлені будівлі кампусу університету. Сторони також обговорили перспективи подальшої співпраці, зокрема у напрямку відбудови навчального закладу і архітектурних рішень. 
Згодом гість відвідав Музей історії університету, де дізнався про історію становлення закладу освіти та про події під час окупації і звільнення Ірпеня.  

Дмитро Миколайович висловив вдячність гостю з Америки за непохитну підтримку й готовність співпрацювати.  

«Від початку повномасштабного вторгнення демократичні країни надають важливу підтримку Україні, що надзвичайно цінно та вкрай необхідно для нас, зокрема у процесі відновлення. Сьогодні ми також прагнемо, щоб якомога більша частина світу дізналася правду про війну та воєнні злочини, скоєні російськими військами в Україні. Тож дякую за візит, за небайдужість до нашої ситуації та нашої боротьби», — зазначив він.

«Education Alliance USA for Ukraine організовує партнерство між американськими технологічними фірмами та українськими навчальними закладами, особливо в галузях архітектури, дизайну та будівництва. Ми шукаємо можливості, щоб привести сюди передові технології», — розповів виконавчий директор Education Alliance USA for Ukraine Том Остін під час візиту до університету.

Іноземний гість також висловив захоплення українською незламністю та силою духу університетської спільноти.

«Мені важко усвідомити і навіть складно уявити, як люди пережили обстріли, вибухи, пожежу, окупацію та нестачу їжі. А ви живете в таких обставинах, продовжуючи працювати, розвиватися і навчати. І найголовніше, що я бачу — це незламність людей, які не лише допомагали один одному, а й не залишили навчальний заклад в складний час. Ви українці — незалежні, сміливі, енергійні, творчі. Ви не зупинилися ні на хвилину і продовжуєте творити історію. Ви будуєте нове майбутнє, і це надихає!».