Адміністрація Державного податкового університету не тільки опікується організацією навчального процесу закладу вищої освіти, а й проблемами студентів, які зумовлені викликами війни. Відтак постійно ведеться пошук партнерів, які можуть допомогти в цьому складному питанні. 

Нагадаємо, що весною 2023 року відбувся офіційний візит в. о ректора ДПУ Дмитра Серебрянського до Німеччини, Федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія у м. Нордкiрхен. Під час якого Дмитро Миколайович зустрівся з керівником Фонду «Швидка допомога Україні» Маркусом Лаусманном та представниками фонду Юттою Штусген, Денісом Рімпе, Анке Штраетер. 

В результаті перемовин було підписано угоду щодо фінансової допомоги Фондом, а також громадою міста Нойса у покритті заборгованості за навчання студентів університету, що навчаються на контрактній формі, сім’ї яких зазнали великих втрат внаслідок військових дій окупанта. Таку підтримку вже отримали 23 студенти ДПУ.

Сьогодні ці здобувачі освіти надіслали лист Подяки фонду «Швидка допомога Україні», в якому зазначили, що активна громадянська позиція, добре серце та щире прагнення допомогти українцям не знає кордонів і дарує надію на отримання омріяних дипломів та подальше професійне становлення й гідне життя.