26 червня в Ірпінській публічній бібліотеці ім. М. Рильського відбулася літературна зустріч за темою: “Роль і сила слова” з письменником, поетом Сергієм Мартинюком та поетесою, журналісткою Юлією Бережко-Камінською. Ініціювала та організувала захід громадська організація “Молодіжний парламент Ірпеня”. Розглядаючи питання мови, гості висловлювали свої думки про сьогоднішнє положення української мови в суспільстві, знайомили присутніх зі своїми новими книгами, що нещодавно вийшли в українських видавництвах, дискутували про те, якій тематиці сьогодні можна приділяти увагу в написанні поезій, і чи варто писати “тихі” вірші, що сьогодні надихає на творчість, як слово може бути інструментом боротьби у війні. Модератором програми виступив учень 10-го класу, поет-початківець Богдан-Любомир Притула.

Авторське виконання віршів – це завжди для прихильників поетичного слова – свято. Співзвучність сьогоденню віршів Юлії Бережко-Камінської, що написані були до 2022 року і увійшли до збірки “Гравітація слова”, вражає.

 

Як відбувається таке диво?!

Живе спілкування з майстрами поетичного слова всім присутнім принесло справжнє задоволення і від безпосередніх їх розповідей, і від дотику до вишуканого поетичного слова.