29 березня 2023 року за ініціативи Студентського парламенту відбулася зустріч очільника Податкового університету Дмитра Миколайовича зі здобувачами вищої освіти.

Захід проходив у форматі відкритого діалогу, де всі охочі мали можливість поставити запитання у зручний спосіб: під час зустрічі чи у чаті на платформі Zoom. 70 студентів, викладачі та адміністрація закладу вищої освіти долучилися до заходу офлайн, ще понад 100 учасників - онлайн.

Модерувала захід та відповідала на запитання, адресовані Студентському парламенту, Голова органу студентського самоврядування Олександра Ільніцька.

На початку зустрічі Дмитро Серебрянський зазначив, що керівництво та адміністрація Податкового університету відкриті й готові до комунікації зі студентською спільнотою, що формат подібних заходів потрібний та важливий для конструктивного діалогу, з'ясування й вирішення поточних питань студентського життя.

В. о. ректора також наголосив, що думка кожного студента є важливою і закликав здобувачів бути активними, долучатися до діяльності навчального закладу через органи студентського самоврядування, наукові товариства студентів, проявляти ініціативу, генерувати креативні ідеї та втілювати їх у життя – використовувати всі можливості для професійного та особистісного становлення.

Далі студенти активно ставили питання, ділилися власними думками та пропозиціями. Під час відкритого й чесного спілкування обговорили наступні теми:

  • відбудова університету, де пріоритетом є навчальні корпуси та гуртожитки;
  • процес переведення на бюджетні місця;
  • готовність ДПУ приймати студентів офлайн: бомбосховища облаштовані, місця у гуртожитках наявні;
  • організація стажування на базі Міністерства фінансів України та інші переваги  перебування закладу вищої освіти у підпорядкуванні Мінфіну;
  • особливості співпраці інститутів і факультетів: здорова конкуренція та формування єдиної корпоративної культури - запорука успіху закладу вищої освіти;
  • можливість організації заходів Всеукраїнського масштабу на базі Державного податкового університету, як-то Національний студентський форум 2021 року чи подібних;
  • технічні та методологічні моменти у роботі Moodle;
  • основні напрями діяльності Студентського парламенту та плани щодо розвитку наукового товариства студентів тощо.

Загалом за 2, 5 години інтенсивного спілкування Дмитро Миколайович дав відповіді на 44 питання, з яких 2 - відразу прокоментував спеціаліст з технічної підтримки системи Moodle, ще 1 – очільник взяв на опрацювання.

Голова Студпарламенту та студенти подякували керівництву за можливість відвертого обговорення актуальних проблем та запропонували зробити проведення таких зустрічей традиційним. Це свідчить про те, що захід пройшов конструктивно та цікаво для обох сторін.