Щорічно, у третю суботу травня, в Україні відзначається День науки. З нагоди професійного свята у Державному податковому університеті традиційно організували урочистості та вшанували науково-педагогічних працівників за багаторічну сумлінну працю, вагомі особисті досягнення у професійній діяльності та високий професіоналізм.

Цього року святковий захід відбувся напередодні Дня науки, 19 травня, у Конференц-комплексі ДПУ. На урочистості з нагоди Дня науки до Університету завітали поважні гості, серед яких:

  • голова Бучанської районної державної адміністрації Київської області Данило Мавлянов;
  • перший заступник міського Голови міста Вишневе Ярослав Варшавець;
  • заступник Голови Державної аудиторської служби України Олександр Шкуропат;
  • виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у місті Києві Марина Твердохлєб;
  • заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич;
  • керівник Дослідницької служби Верховної Ради України Леся Ваолевська;
  • відповідальний секретар Ради Союзу юристів України Володимир Яценко;
  • начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Державної кримінально виконавчої служби України Сергій Гречанюк;
  • заступник керівника Управління — начальник відділу Управління міжнародного співробітництва Державного бюро розслідувань Ростислав Тютюнник.

Наукову спільноту ДПУ привітав в. о. ректора Дмитро Серебрянський. Він відзначив високий науковий потенціал університетської спільноти, її здобутки у цій сфері, а також подякував науковим і науково-педагогічним працівникам за вагомий внесок у розвиток іміджу закладу вищої освіти як потужного освітньо-наукового центру міста-героя Ірпеня та Київської області.

«Наш Університет, як відомчий заклад вищої освіти Міністерства фінансів України, є справді унікальним. Наша наукова діяльність не припиняється навіть в умовах війни! Ми активно досліджуємо шляхи вдосконалення системи управління державними фінансами України, у тому числі за рахунок наближення до кращих світових практик», — зазначив очільник Податкового університету.

Також Дмитро Миколайович окреслив основні завдання стосовно розвитку та співпраці у галузі науки: «Нашим завданням я бачу поглиблення співпраці із Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. А також наукове супроводження стратегічних ініціатив Міністерства фінансів України та органів, діяльність яких спрямовує та координується Міністерство фінансів України».

Загалом, Подяками та Почесними Грамотами Міністерства фінансів України, Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Ірпінської міської ради, Державного податкового університету та відзнаками Міського голови міста Вишневе, Дослідницької служби Верховної Ради України й Спілки юристів України нагородили 50 наукових і науково-педагогічних працівника закладу вищої освіти.