Державний податковий університет і болгарський університет «Асен Златаров», представлені ректорами Дмитром Серебрянським та Христо Бозовим, 3 липня уклали Меморандум про співпрацю.

Документ передбачає співробітництво між університетами у багатьох аспектах, зокрема, у сферах освітньої та наукової діяльності, включаючи обмін досвідом і науковими розробками, участь у конференціях та семінарах, обмін навчальними та науковими матеріалами, а також спільну розробку та впровадження інноваційних проєктів.

Одним з перших заходів, запланованих у рамках партнерства, є Міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: сучасні тенденції розвитку науки, технологій та інновацій», яка з 3 по 7 липня 2023 року проходитиме  на базі Університету «Проф. д-р Асен Златаров».
Конференція стане платформою для обміну ідеями та дослідженням сучасних тенденцій розвитку науки, технологій та інновацій в Україні, Болгарії та Європейському Союзі.

Також договором передбачається організація стажування для українських науковців в Університеті "Проф. д-р Асен Златаров", що дозволить студентам та науковцям ДПУ отримати цінний досвід та знання від провідних фахівців у своїй галузі. 

За забезпечення ефективної взаємодії відповідальною особою від Податкового університету є професор, директор Науково-дослідного інституту фінансової політики Надія Давиденко.

До укладання Меморандуму також долучилася в.о. проректора з наукової роботи Олександра Смірнова. За її словами, підписання цього документу є ще одним важливим кроком в розширенні міжнародної співпраці Державного податкового університету, результатом цього партнерства стане налагодження академічних, наукових і культурних зв'язків між навчальними закладами.

Довідково: Університет "Асен Златаров", заснований в 1963 році, є єдиним державним університетом у своєму регіоні. Він об'єднує три факультети (технічний, природничий, суспільних наук) та три коледжі (технічний, медичний, туризму). Університет нараховує близько 4 тисяч студентів.

photo 5269708539440516154 y