«На превеликий жаль багато американців вірять неправдивій інформації про війну, яку розповсюджує рф. Я тут для того, щоб розповісти всю правду про те, що відбувається в Україні. Також є такі американці, які говорять, що не треба допомагати Україні. Я хочу довести, що українці заслуговують на велику повагу і свободу», - ділиться професор Стівен Хамфріс.

Сьогодні, 10 лютого 2023 року на запрошення співробітників відділу міжнародного співробітництва та розвитку  Державного податкового університету прибув Стівен Хамфріс – професор університету штату Алабама (США), адвокат.

Він є давнім другом ДПУ, часто буває тут з гостьовими лекціями в навчально–науковому інституті права. Так, з 15 лютого він буде читати лекції для майбутніх юристів України.

Сьогодні ж він відвідав університет в якості фотографа. Пан Стівен прийняв рішення про організацію фотовиставки в своєму рідному університеті. Мета фотовиставки – донести всю правду народу Сполучених Штатів Америки про події в Україні, зокрема, про Ірпінь і зруйнований університет. Фото руйнувань в ДПУ він вирішив зробити  власноруч. Першим його об’єктом став колишній адміністративний корпус, корпус А.

У фотоподорожі місцями руйнувань інших  корпусів університету професора Хамфріса супроводжували – начальник міжнародного відділу співробітництва та розвитку ДПУ Тетяна Домбровська і завідувач сектору міжнародних зв’язків Михайло Александров.

Далі професор відвідав корпус, де переховувалися викладачі і ірпінці під час обстрілів, потім побував у корпусі С і музеї. В музеї він отримав багато подарунків – книги англійською мовою про події російсько-української війни в Україні та Ірпені.

Дякуючи за зустріч і допомогу в реалізації намірів професор виразив тверду впевненість, що Україна обов’язково переможе в російсько-українській війні.