Державний податковий університет перейшов екватор престижності серед лідерів підготовки фахівців за окремими спеціальностями, а також про те чому все більше студентів обирають ДПУ. Навіть під час Дня знань, що дуже зворушливо пройшов в університеті, який значно поповнив лави студентів у порівняні з минулим роком, про престижність університету яскраво засвідчили його почесні гості. Колись його випускниками були міністр фінансів Сергій Марченко, Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва та міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Цей навчальний рік для ДПУ, як і для всієї освіти країни є особливим, бо як зазначив під час вітального слова в.о. обов’язки ректора Дмитро Серебрянський: «Три роки ми навчалися дистанційно через різні виклики часу, ковід і війну. Сьогодні ми нарешті зібралися на цій площі разом, завдячуючи титанічним зусиллям ЗСУ та всім, хто тримає фронт України. Низький всім уклін… Наш університет — маленька копія країни, яка пережила окупацію, але вистояла і відновлюється. Ми теж відновлюємося, і не тільки відновлюємо стіни, ми відновлюємося духовно, з чіткою мотивацією до знань. Адже, як наголошує наш президент Володимир Зеленський: нація, яка хоче бути лідером, робить освіту лідером. Робить освіту чесною».

Згідно даних, опублікованих на сайті ЄДЕБО, Державний податковий університет входить в десятку лідерів в Україні за кількістю рекомендацій до вступу на бюджет за наступними спеціальностями:
облік і оподаткування, право, фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, посідаючи 6 місце серед 83 закладів освіти.

Загалом, цьогоріч вступники до Податкового університету отримали втричі більше рекомендацій.

Означимо 10 основних переваг престижності ДПУ.

  1. Унікальний й незламний заклад вищої освіти в підпорядкуванні Міністерства фінансів України, який розташований в місті-герої Ірпені. Університет, який вистояв російську навалу та продовжує готувати високваліфікованих фахівців..
  2. Якісна освіта європейського зразка та перспективи працевлаштування в структурі Мінфіну, його профільних органах. Університет тісно співпрацює з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, зацікавленими в фахівцях нової формації.
  3. Затребувані на ринку праці спеціальності та сучасні освітньо-професійні програми, які пройшли акредитацію. Від права, фінансів, обліку та оподаткування до підготовки інноваційних фінтех фахівців.
  4. Діджиталізація освітнього процесу. Університет у десятці найкращих в Україні за рейтингом можливостей онлайн-навчання. Використання цифрових технологій, якісна система дистанційного навчання та дуальна освіта - ДПУ завжди в тренді освітніх новинок.
  5. Активна співпраця з міжнародними партнерами, що = новим можливостям для студентів. В університеті налагоджена співпраця з зарубіжними установами, організаціями та закладами освіти, функціонує підготовче відділення для іноземців та англомовні магістерські програми.
  6. Можливість проявити себе в науковій та науково-дослідній роботі. В ДПУ функціонує Науково-дослідний інститут фінансової політики, Наукове товариство студентів, Рада молодих вчених, а також багато наукових шкіл. Університет готує фахові наукові видання та журнали, а конференції вишу завжди об'єднують українську та міжнародну наукові спільноти!
  7. Потужна матеріально-технічна база. Незважаючи на нанесені обстрілами пошкодження, ДПУ залишається одним із найбільших закладів вищої освіти за територією та розвиненою інфраструктурою. Сучасні навчальні корпуси, гуртожитки, спортивний комплекс з тренажерними залами, майданчики для занять спортом на відкритому повітрі, їдальні, молодіжні кафе, медичний центр, а також сучасні навчальні аудиторії.
  8. Широкі можливості особистісного розвитку у спорті та мистецтві. Обирай на свій смак: творче дозвілля або ж займайся спортом, почитай в бібліотеці, відпочинь в комфортних лаунджзонах чи зроби безліч селфі серед фотозон!
  9. Дружня, лідерська спільнота студентів та випускників. За більш ніж 100 років історії виш випустив 80 000+ фахівців – видатних особистостей, рекордсменів та лідерів думок.
  10. Державний податковий університет – це колектив однодумців, які прагнуть розвиватися та крокувати в ногу з часом! Де кожен – важливий, адже своїми діями наближає краще майбутнє для себе та своєї країни.

Тож, якщо ти став частиною великої університетської родини - зробив правильний вибір! Вибір Патріота, Державника, Фахівця, від якого залежатиме майбутнє країни. І ще про дуже важливе, це безпека навчального процесу.
Державний податковий університет завжди дбає про своїх студентів під час повітряної тривоги. На його території розміщуються сертифіковані укриття. Він знаходиться неподалік столиці. Двадцять хвилин автобусом або п’ятнадцять хвилин приміським поїздом – і ти крокуєш вулицями мегаполісу.

Безумовно, жити й навчатися в Ірпені – неймовірно перспективно й цікаво. Адже це місто, де збуваються мрії, місто розквіту й розвитку з неосяжними лісопарковими зонами. Тут добре розвинена інфраструктура, свіже повітря завдяки великій кількості доглянутих парків і скверів,  де вечорами активно любить відпочивати молодь, багато тренажерних залів, центрів дозвілля.