11-12 березня 2023 року на базі Київської школи економіки відбулася «Школа стійкості університетів», у роботі якої взяли участь проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець та учений секретар Олександра Смірнова. 

Захід став майданчиком для обміну досвідом провідних українських закладів вищої освіти та пошуку кращих рішень щодо забезпечення якісної освіти високого рівня попри виклики пандемії та воєнного часу.

У рамках «Школи стійкості університетів» відбулися серія мозкових штурмів у форматі «світового кафе» для обговорення питань життєдіяльності кампусу, якості дистанційної освіти, психологічного здоров’я, академічної доброчесності й міжнародного партнерства. А також – відкриті панельні дискусії щодо життєстійкості університетів, забезпечення органів влади найкращою експертизою для відновлення та сталого розвитку країни, повернення талантів до України та вступну кампанію-2023.

Захід відбувся за ініціативи Альянсу українських закладів вищої освіти, серед яких Київська школа економіки, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет “Дніпровська політехніка”, Національний університет водного господарства та природокористування, Сумський державний університет, Український католицький університет.