28 лютого 2023 року в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський та в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

В рамках Меморандуму передбачено проходження виробничої та переддипломної практик здобувачів вищої освіти Університету, стажування викладачів у структурних підрозділах органів ДПС, вдосконалення, оновлення та реалізація освітньо-професійних програм та підготовки здобувачів вищої освіти за дуальною формою здобуття освіти. Також ДПУ та Державна податкова служба здійснюватимуть розробку та реалізацію освітніх програм і проєктів, навчальних курсів, спрямованих на підвищення професійних компетентностей працівників органів ДПС.

«Податкова служба України потребує молодих, енергійних, високопрофесійних спеціалістів, які здатні продукувати з накопичених знань нові ідеї та втілювати їх в життя. Тому ДПС завжди готова підтримати та долучитися до підготовки таких фахівців. Водночас ефект від цієї співпраці є багатогранним, адже завдяки низці освітніх програм для підвищення кваліфікації працівники податкової служби мають можливість підвищити свій фаховий рівень», – наголосила Тетяна Кірієнко.

Таким чином, сторони спільно працюватимуть над підготовкою висококваліфікованих фахівців для роботи у сфері фінансів та податкового адміністрування. А співпраця дозволить не лише поповнити кадровий потенціал податкової служби молодими перспективними фахівцями, а й залучити у роботу ДПС сучасні досягнення науки та практики.