9 червня до Державного податкового університету прибула іноземна делегація зі Сполучених штатів Америки — представники Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC) на чолі з її президентом Ліннді Сміт. До складу делегації також увійшли:

  • старший радник з питань державної політики Сквайр Паттон Боггс Річард Штільгенбауер;
  • виконавчий директор Комітету з міжнародних справ Фінікса Доротін Ваддінгтон;
  • старший радник з питань державної політики сенатора Кірстін Сінема Остін Кеннеді;
  • президент Оборонного Альянсу Аризони Роберт Медлер;
  • голова Комітету з міжнародної торгівлі Палати Представників Аризони Девід Кук;
  • директор з федеральних справ офісу губернатора Вільям Ковач.

Приймали іноземних гостей в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський і в. о. проректора з економіки та розвитку інфраструктури Олександр Дмитрук.

Візит розпочався екскурсією Університетом, під час якої Дмитро Миколайович розповів та продемонстрував масштаби руйнувань — гості оглянули зруйновану інфраструктуру навчального закладу, зокрема Центральний корпус.

Згодом делегація відвідала корпус навчально-наукового інституту права, де к.ю.н., доцент Михайло Мацелик розповів гостям про події під час окупації, допит співробітників Університету рашистами, звільнення Ірпеня та організацію на території закладу вищої освіти найбільшого в регіоні Гуманітарного Хабу.

Іноземні гості були вражені масштаби руйнувань ДПУ, незламності та силі духу співробітників, які не залишили навчальний заклад, допомагали один одному та жителям міста Ірпеня.

Також сторони обговорили можливі напрямки і перспективи подальшої міжнародної співпраці між Державним податковим університетом і Оборонно-промисловою коаліцією Аризони (AZDIC), зокрема у напрямку відбудови навчального закладу.

Очільник Податкового університету висловив вдячність американській стороні не лише за візит до закладу вищої освіти й готовність співпрацювати, а й за фінансову та оборонну допомогу США для України, яка ефективно використовується для захисту нашої держави від збройної агресії рф.

Іноземні гості висловили свою непохитну підтримку Україні та засвідчили готовність допомагати надалі, зазначивши, що керівництво штату сприятиме відновленню нашої країни, зокрема шляхом розбудови довгострокових відносин у низці ключових галузей.

Довідково: Оборонно-промислова коаліція Аризони (AZDIC) створена у жовтні 2022 р. Очолює коаліцію пані Ліннді Сміт.

AZDIC заснована чотирма оборонними організаціями, які представляють різні регіони штату: Альянсом оборони Західної долини (WVDA), Радою промисловості та оборони м.Меса (MIDC), Оборонним альянсом Південної Аризони (SADA) і Yuma 50. До складу коаліції входить низка потужних американських компаній, які є виробниками широкого асортименту передових технологій, включаючи системи протиповітряної та протиракетної оборони, високоточну зброю, радари та системи управління тощо, штаб-квартири і виробничі підприємства яких розміщені на території штату Аризона.