Нещодавно керівниця Відділу з питань міграції, переміщення, надзвичайних ситуацій та освіти Секретаріату UNESCO Яйої Седжі-Влчек разом з координаторкою зі зв’язків з громадськістю Бюро ЮНЕСКО в Україні К’ярою Бардескі відвідали декілька освітніх закладів в Ірпені, Бучі та Гостомелі, серед яких - Державний податковий університет.

У межах зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський ознайомив поважних гостей з масштабами руйнувань університету. Зокрема, представниці міжнародної організації оглянули навчальні корпуси ДПУ та на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками щодо інфраструктури закладу вищої освіти. Крім цього, вони зустрілися з Громадською організацією "Берегині з Ірпеня", які плетуть маскувальні сітки для Збройних сил України в Державному податковому університеті.

За результатами візиту були окреслені конкретні кроки з реалізації проєкту «Ментальне здоров’я та соціально-психологічна підтримка», який реалізовується Секретаріатом ЮНЕСКО за фінансової підтримки Уряду Японії.

Цей проєкт має сприяти зменшенню негативних наслідків для психічного здоров'я українських учнів та студентів, також є частиною великого проєкту «Support for Ukraine in culture and education through UNESCO», націленого на підтримку та відновлення України у галузях культури, освіти та комунікацій, та запущеного під час візиту Голови Ukrainian National Commission for UNESCO Еміне Джапарової до штаб-квартири Організації у лютому цього року.