6 квітня 2023 року на адресу Університету надійшло колективне звернення студентів про те, що д.ф.н, професор кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова використовує російську мову під час проведення лекцій у дистанційному форматі. Відповідний факт було зафіксовано на відео.

Представники адміністрації вищого навчального закладу миттєво відреагували на ситуацію. Було оголошено про проведення службового розслідування, на період якого викладачка відсторонена від виконання обов‘язків. Використання російської мови в освітньому процесі - пряме порушення Закону України.

«Співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора у стінах Податкового університету, неприпустима!

Тому, рішенням адміністрації закладу розпочато службове розслідування, за результатами якого буде прийняте справедливе та оперативне рішення», – наголосив очільник Податкового університету Дмитро Серебрянський.

Дмитро Миколайович подякував студентам за патріотичну та тверду позицію, а також закликав університетську спільноту, особливо науково-педагогічних працівників, не допускати нехтування державною мовою та законодавством України.

Якщо студенти мають інформацію про подібні інциденти з викладачами у минулому, адміністрація Державного податкового університету закликає поінформувати про це керівництво ДПУ.