28 вересня 2022 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Міжнародні економічні відносини» та науково-педагогічні працівники кафедри міжнародних економічних відносин ННІ економічної безпеки та митної справи Державного податного університету мали змогу взяти участь у гостьовій лекції-дискусії на тему: «Сучасні процедури розмитнення вантажів» з Ільючиком Владиславом Івановичем, керівником відділу митного оформлення вантажів приватних осіб компанії DHL InternationalUkraine.

В ході лекції Ільючик В. розповів студентам про процедури розмитнення вантажів та їх особливості, документацію та процедури митного оформлення товару; процедури спрощеного розмитнення, застосування знижених ставок, функціонування вільних економічних зон, де не нараховується ПДВ; дав посилання на покроковий гід щодо пошуку партнерів ЄС (планування експорту, онлайн-ресурс EUEXPORTHELPDESK, сертифікат EUR.), розповів про функціональні обов’язки митного брокера та особливості просування по кар’єрній драбині з власного досвіду.

Позитивним моментом лекції-дискусії було саме дискусійне обговорення проблематики, студенти задавали запитання й отримували вичерпні відповіді.

Гостьова лекція-дискусія відбулася в творчій та дружній атмосфері, а  представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраної професії.

Дякуємо, шановному Владиславу Ільючику за змістовну та цікаву лекцію!