28 квітня у рамках свого візиту до Німеччини в.о. ректора Дмитро Серебрянський зустрівся з Президентом Палати податкових консультантів Дюссельдорфа Рейнхардом Верхоленом і керуючим директором Палати податкових консультантів Дюссельдорфа доктором Грегором Файтером. Участь у зустрічі взяли участь представники Університету: проректор з європейської інтеграції та цифрової трансформації Андрій Болдов та доцент кафедри адміністративного права, процесу та митної безпеки ННІ економічної безпеки та митної справи Ірина Петрова

Під час зустрічі обговорювалися питання особливостей діяльності податкових консультантів в Німеччині, а саме підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації, законодавчі підстави роботи та відповідальність податкових консультантів. Паном Верхоленом було акцентовано на необхідних умовах функціонування інституту податкового консультування та його ролі у формуванні податкової культури. 

В процесі переговорів було досягнуто домовленостей щодо можливості залучення на трирічне навчання за сертифікованою програмою «Податковий консультант» здобувачів вищої освіти ДПУ.

Спеціалізовані курси Палати податкових консультантів за дуальною формою навчання (два дні на тижні - навчання, три дні в тиждень – робота у практичному підрозділі, заробітна плата студента – 1 100 євро на місяць, житло винаймають студенти самостійно) проходитимуть німецькою або, як виняток, англійською мовою із подальшим отриманням учасниками програми сертифіката європейського зразка «Податковий консультант». Також, розглядається можливість залучення до програми  випускників бакалаврату. Передбачається, що початок навчання стартує у липні-серпні 2023.

Відмітимо, що до програми також можуть долучитися викладачі, які виїхали з України на територію Німеччини і мають відповідний рівень володіння німецькою мовою.
Впровадження такої програми - унікальний міжнародний досвід, знання та нові можливості для освітянської родини ДПУ. 

Довідково: у ФРН офіційно зареєстровано 101 070 податкових консультантів, які об’єднанні у 21 палату податкових консультантів. Палата податкових консультантів Дюссельдорфа (9 708 консультантів) є другою за кількістю податкових консультантів у ФРН. Більшою є тільки Палата податкових консультантів Мюнхена (12 907 консультантів).

Нагадаємо, що 28 квітня делегація Державного податкового університету з офіційним візитом відвідала Вищу школу фінансів Федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія у м. Нордкiрхен (Федеративна Республіка Німеччина).