Сьогодні, 18 жовтня, в Державному податковому університеті відбулася зустріч студентів із представниками Патрульної поліції Київської області. 

Гості університету провели для молоді просвітницьку лекцію з нагоди Європейського дня протидії з торгівлею людьми.

Під час спілкування поліціянти повідомили, що торгівля людьми, яка включає комерційну та сексуальну експлуатацію, а також примусову працю, є сучасною формою рабства. Вони підкреслили, що ця злочинна діяльність стрімко зростає у світі, зокрема в Україні у час війни.

Попри те, що 89% українців вважають, що ніколи не стануть жертвами торгівлі людьми, реальність є іншою. Жертвою може стати будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу чи рівня освіти. 

Під час розмови представники поліції також розповіли про ключові ознаки торгівлі людьми, пояснивши, що ця злочинна діяльність може мати різні форми і наслідки. Патрульні закликали студентів проявляти обережність та не вірити в казкові пропозиції, оскільки приваблива можливість може виявитися пасткою. Важливо ретельно перевіряти інформацію, особливо під час пошуку роботи за кордоном.

Правохооронці також наголосили про те, що не слід віддавати свої документи малознайомим людям, оскільки це може призвести до серйозних наслідків і потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Крім цього, вони рекомендували бути обачними та співпрацювати тільки з офіційними організаціями-посередниками, які мають ліцензію.

На завершення заходу було акцентовано на тому, що якщо ви чи ваші рідні стали жертвами торгівлі людьми, або ж вам відомо про подібні випадки, негайно звертайтеся за допомогою! Телефонуйте на номер поліції 102, а також на Національну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми за номером 527.