Сьогодні, 12 січня, за сприяння народного депутата Верховної Ради України IX скликання Мар’яна Заблоцького, Державний податковий університет відвідав американський письменник, старший науковий співробітник Інституту Катона, віцепрезидент з міжнародних програм в Atlas Network Том Гордон Палмер. 

Зустріла гостей адміністрація закладу вищої освіти: в. о. ректора Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Венцковський та в. о. проректора з наукової роботи Олександра Смірнова. На зустрічі також був присутній радник ректора ДПУ з питань стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва Олексій Кононець. 

Учасники зустрічі обговорили можливі напрямки подальшої співпраці, зокрема проведення наукових досліджень у сфері податкової політики, і в перспективі проведення відкритих публічних гостьових лекцій для студентів університету за участі науковців Інституту Катона. 

Іноземний гість поділився думками щодо податкової системи, зауваживши, що вона відіграє ключову роль у забезпеченні прозорого управління країною, коли свідома сплата податків є нормою на усіх рівнях та сприяє стабільності держави.  

Очільник вишу підтримав іноземного колегу, наголосивши, що завдання викладацького корпусу дати студентам різноманітні ідеї та можливості для формування світогляду на майбутнє. Наша мета – створити майбутнє покоління, яке дотримується державотворчих цінностей. 

Наприкінці зустрічі Дмитро Серебрянський подякував поважним гостям за візит, підтримку й готовність до співпраці.  

Крім цього, учасникам делегації розповіли про наслідки окупації міста і виклики з якими довелось зіткнутися колективу університету та за виконані роботи з їх подолання. Зустріч закінчилася традиційною екскурсією університетом.