В рамках укладеного Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці та розвитку дружніх відносин, представники студентської спільноти ДПУ, проректорка з наукової роботи ДПУ Олександра Смірнова та професорка кафедри фінансового та податкового права Вікторія Чайка відвідали Університет фінансів Федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія (м. Нордкірхен, Німеччина) та взяли участь в освітніх, культурних, інформаційних заходах.  

Українські студентки взяли участь у науково-практичному семінарі «Presenting in English» та відвідали лекцію на тему: «Міжнародне податкове право», де ознайомилися з актуальними тенденціями та викликами, що стоять перед міжнародною податковою системою, а також дізналися про основні принципи та механізми, які регулюють оподаткування в Німеччині. 

Цікавою та пізнавальною стала для студенток екскурсія до бібліотеки Університету фінансів Нордкірхена.  

В ході візиту відбулася робоча зустріч проректорки з наукової роботи ДПУ Олександри Смірнової з професором Фольфгангом Боксом – фінансистом, податковим адвокатом, доктором філософії, екс-директором фінансового управління Землі Північний Рейн-Вестфалія та давнім партнером Державного податкового університету. Сторони обговорили подальші напрями співпраці між установами-партнерами і Олександра Миколаївна висловила щиру вдячність Фольфгангу Боксу за його потужну підтримку України в цілому та нашого Університету зокрема.

Під час спілкування з німецькими колегами студентки ДПУ розповіли про стан університету після російської окупації, завдані пошкодження, відбудову й потреби у відновленні.

Загалом проведені зустрічі сприяли обміну досвідом щодо систем навчання в Україні та Німеччині, взаємному збагаченню культур та освітніх практик, зміцненню міжнародних зв'язків між університетами та визначенню перспективних напрямків співпраці.  

Наприкінці візиту представники ДПУ подякували німецьким колегам за теплий прийом, співпрацю задля розвитку освіти і підготовки висококваліфікованих спеціалістів та вручили пам’ятні подарунки: історичні марки від «Укрпошти» та брендовану цеглину з головного корпусу Державного податкового університету, як символ стійкості.

Підкреслимо, що така міжнародна інтеграція є надзвичайно важливою для ДПУ та сприятиме подальшому розвитку потенціалу університету.