Валерій АНДРЕЙЦІВ — український борець вільного стилю, заслужений майстер спорту, срібний призер ХХХ Олімпійських Ігор (2012 р. - Лондон, Великобританія); бронзовий призер перших Європейських Ігор (2015 р. - Баку, Азербайджан); ХХХІ Олімпійські Ігри 5-те місце (2016 р. – Ріо-де-Жанейро, Бразилія); бронзовий призер чемпіонату світу (2014 р. - Ташкент, Узбекистан); срібний призер чемпіонату Європи (2012 р. - Белград, Сербія); переможець першості Європи (2007 р. - Белград, Сербія) та світу (2007 р. - Пекін, Китай); 2-х разовий віце-чемпіон світу серед студентів (2008 р. - Салоніки, Греція; 2010 р. - Турін, Італія), багаторазовий переможець та призер турнірів золотої серії "Гран-Прі", чемпіонатів, кубків України.

Нагороджений  орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2012 р.); грамотою Кабінету міністрів України (2012 р.); грамотами Міністерства молоді та спорту (2012-2015 рр.), НОК України (2012-2015 рр.); почесною грамотою, дипломами, подяками Київської міської державної адміністрації (2012-2016 рр.) та Київською обласною державною адміністрацією (2014-2016рр.); почесною грамотою голови Житомирської облдержадміністрації (2007 р., 2012 р.), грамотами та відзнаками міст Києва, Малина, Василькова, Борисполя (2007 – 2023 рр.).

Нині Валерій АНДРЕЙЦІВ - член НОК України, заступник голови комісії Атлетів НОК України, віце-президент Асоціації олімпійців України, заступник голови НОК України в Житомирській області, голова комісії Атлетів Асоціації спортивної боротьби України.

Народився спортсмен 27 лютого 1987 року у місті Києві. З 7 років займався в секції легкої атлетики в смт. Козелець (Чернігівська область), а переїхавши до м. Малина (Житомирська область) почав відвідувати секцію вільної боротьби у заслуженого тренера України Задорожного Анатолія Олександровича. Після  закінчення Броварського вищого училища фізичної культури в 2004 році вступив до Національної академії державної податкової служби України (НАДПСУ) на спеціальність «Облік і аудит».

Тепло пригадує знаменитий спортсмен навчання в Ірпені. Саме в цей час третьокурсник Валерій АНДРІЙЦІВ став чемпіоном Європи, а потім – чемпіоном світу серед юніорів у ваговій категорії до 96 кг., отримав місце в національній збірній. Тренером, що привів його аж до олімпійської медалі, був доцент кафедри СД та ОПП НУДПС України Ігор МАЛИНСЬКИЙ.

Юнака активно підтримував ректор університету Петро МЕЛЬНИК, його слова: «Не зупиняйтесь на досягнутому!» - спонукали спортсмена і тренера підкорювати нові вершини.

У 2012-2015 рр. Валерій АНДРІЙЦІВ продовжив навчання в Університеті державної фіскальної служби України, де отримав диплом спеціаліста з юриспруденції. А вже в 2016 році захистив дисертаційну роботу «Удосконалення техніко-тактичних дій борців вільного стилю на етапі спеціалізованої базової підготовки» , отримав вчений ступінь кандидата наук з фізичного виховання та спорту зі спеціальності 24.00.01 – Олімпійський і професійний спорт.

З 2022 року є здобувачем другого (магістерського) рівня вищої освіти заочної форми навчання спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» в ДЕРЖАВНОМУ ПОДАТКОВОМУ УНІВЕРСИТЕТІ.

На сьогодні Валерій АНДРЕЙЦІВ є військовослужбовцем, займає активну громадську позицію і робить максимально в межах своїх можливостей та повноважень, щоб не допустити спортсменів з рф та бф до міжнародних змагань і наблизити нашу Перемогу.

У цей непростий для країни час зірковий випускник-спортсмен щиро радить молоді, і студентам ДПУ  зокрема:

  • Знання – це те, що у вас ніхто ніколи не відбере. Ви можете не мати диплома, але мусите мати знання!
  • Успіху, зазвичай, досягає той, хто щось робить. Працюйте на результат!
  • Спорт — це унікальне явище, яке дозволяє розвиватися різнобічно: не тільки як спортсмену, але й як людині!
  • Досконалості немає меж!
  • Самостійно формуйте свій шлях: ти сам обираєш, ким будеш і хто буде біля тебе!
  • Завжди використовуй шанс, якщо такий випадає: не соромно програти, коли знаєш, що зробив усе можливе, але дуже соромно, коли чогось не зробив або знаєш, що зробив не до кінця!
  • Умій адаптуватися до обставин: важливо йти в ногу з часом і використовувати всі його можливості!

У Музеї історії університету експонується колекція «Спорт. Сила. Мужність», частина матеріалів  якої свідчить про спортивні досягнення Валерія АНДРЕЙЦІВА.