9 травня 2023 року під Бахмутом на бойовому чергуванні загинув наш колега – Валерій Валерійович Павлюк, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри соціальної філософії та управління Факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту. Усе ще не хочеться вірити. До останнього була надія, що живий, бо тіла ніхто ще не бачив. Валерій Павлюк загинув під уламками багатоповерхівки, яка склалася в результаті вибуху.

Сльози і мовчазний крик від страшної звістки.

Валерій Валерійович – дончанин. У 2014 році воював у складі українських добровольчих батальйонів в АТО. Отримав поранення.

У лютому 2022 року в перший день повномасштабної війни з рашистами став добровольцем Київської ТРО. Не маючи можливості допомогти колегам кафедри, які були під бомбардуванням в Ірпені, підтримував, телефонуючи: "Як ви? Тримайтеся!".

Валерій Валерійович двічі був поранений, лікувався в шпиталі і кожного разу прагнув повернутися на фронт: " Не можу, там мої побратими. Уже до кінця!"

Валерій Валерійович був людиною слова, надійний і принциповий, ніколи не був у ролі спостерігача. Надійний колега, товариш, друг, чудовий наставник молоді, куратор групи. Він мріяв повернутися в аудиторію і говорив, що тепер він знає, як і про що говорити студентам. Завжди цікавився: «Як там моя група? Сесію склали? Він і на фронті був чудовим старшим товаришем для молодих бійців.

Світла людина залишає по собі світлу пам'ять! Валерію Валерійовичу, дякуємо Вам за Вашу мужність! Ви – у наших серцях!