У Музеї історії Державного податкового університету відбувся поетичний вечір «З Україною в серці» студента факультету фінансів та цифрових технологій Олександра Тихого (псевдонім), присвячений Дню захисників та захисниць України. Подія зібрала університетську спільноту, щоб вшанувати  пам'ять Героїв, які віддали життя за нашу країну.

Варто зазначити, що поважними гостями заходу стали ветерани нашого навчального закладу — Олександр Андрійович та Ольга Іванівна Сластьоненки. Їхній життєвий шлях, досвід та мудрість завжди будуть прикладом для майбутніх поколінь.

У ході заходу молодий поет представив свою творчість, порушуючи теми відваги, надії та болісної втрати. Сильна поезія пронизувала серця слухачів глибокими переживаннями, патріотизмом та любов’ю до Батьківщини. 

Емоційною наповненістю відзначалися його рядки, в яких оживала пам'ять про 20-річного кіборга Дениса Синюка в поемі «Від мрії до безсмертя». Цей Герой, незважаючи на юний вік, став символом незламності духу у боротьбі за рідну землю до останнього подиху.

Присутні також мали можливість почути історію про ірпінчанина Сергія Смірнова, який загинув 25 березня 2022 року. Його життя, відтворене в поемі «Сергій Смірнов — наш Герой-захисник». Поезія нагадує всім про жертовність і героїзм тих, хто віддав найцінніше — своє життя — заради наших мирних днів.

По-особливому щемливими стали спогади про випускника ДПУ Михайла Мацелика, який загинув напередодні цього дня. Рядки вірша, присвячені молодому Герою, є ствердженням безцінного внесоку тих, хто поклав своє життя на вівтар України.

Завершуючи вечір, усі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання. 

Вічна пам’ять Героям, які захищали нашу незалежність! Дякуємо кожному, хто бореться за вільну Україну!