Новий рік вже зовсім близько — на відстані кількох годин. Він, завжди, мов сторінка нової книги, в якій ми є авторами власного сюжету. Тож нехай він буде, як ніколи змістовним і позитивним і збудеться наша мрія, що об’єднує всю Україну. Нехай він стане роком Великої та єдиної для всіх Перемоги!

Перемоги на всіх фронтах, і нашому — освітньому! 

Новий рік в 2024-у є роком, коли Україна відійшла від старого стилю церковного календаря, перейшовши на новоюліанський. Відтак у новому році свято Василя й Маланки відзначатиметься не 13 січня, а першого. Водохреще — 6. Але традиція святкування Старого Нового року залишається незмінною, хоча це свято вважається порівняно молодим, бо почало відзначатися трохи більше, як сто років тому, 1918 року, після зміни календаря на григоріанський стиль. Тоді, через календарну розбіжність,  новий рік змістився на 14 днів й став відзначатися першого січня. 

Відтепер наш церковний календар інтегрований з усім прогресивним світом. 
Відзначаючи Новий рік, не забуваймо про компонент безпеки. Все ж, коли є бажання здійснити новорічну мандрівку, то зауважимо, що в Україні є території, як от Закарпатська область, де за час війни був лише один ракетний удар. Отже, цей регіон є найбезпечнішим. А тому, плануючи відпочинок на зимові свята, краще обирати саме цей напрямок. А в тім бажаємо, щоб всі ваші напрямки були безпечними, все ж, не забуваймо, що береженого й Бог береже!

Нехай в Новому році збуваються ваші прагнення, а в нашій великій студентські родині будуть нові здобутки й досягнення! Щасливого Нового року, успіхів, миру всій Україні!