Це свято, яке щорічно відзначається 26 січня, об’єднує працівників митної служби в всьому світі. Митна служба є однією з найважливіших державних інституцій нашої країни, фахівців котрої готують в нашому Університеті. 

Митна справа вимагає всебічної мобілізації зусиль і особливих професійних навичок, а злагоджена робота митників сприяє розвитку національної економіки та створює позитивний імідж держави у світі.

Щиро вітаємо усіх причетних до служби на варті економічних інтересів держави! Також студентів, які здобувають цей фах в нашому Університеті.
Зичимо вам міцного здоров’я, благополуччя, миру, нових кар’єрних вершин і успіхів. 

Рядками історії
У листопаді 1952 набрала чинності Конвенція про утворення Ради митного співробітництва, а 26 січня 1953 року у Брюсселі відбулася перша сесія цієї Ради, яка згодом (у 1994 році) отримала сучасну назву – Всесвітня митна організація (WCO). На ній були представлені головами своїх митниць 17 країн Європи. Через 30 років саме цей день було обрано для щорічного святкування Міжнародного дня митних служб.

Україна приєдналася до Всесвітньої митної організації у 1992 році і є однією з наймолодших країн в цій організації, а це означає, що здобувачам цього фаху, які навчаються в нашому Університеті є над чим працювати. Наш навчально-науковий Інститут економічної безпеки та митної справи є єдиним в Україні, що веде підготовку економістів, юристів та митників. Підготовка фахівців митної служби ведеться за інноваційними програмами.