Про приховані впливи дописів в соцмережах та багато іншого дізнавалися сьогодні студенти університету під час лекції з секретарем Національної спілки журналістів України, засновником Школи універсального журналіста та Всеукраїнського конкурсу «Я — журналіст» Віталієм Голубєвим. 

Зустріч з цікавим та досвідченим лектором організувала кафедра соціальних комунікацій, словесності та культури. Гість розкрив актуальну для сьогодення кожної сучасної людини тему: «Ефективність і відповідальність у соцмережах». 

Захід відбувся в приміщенні Медіацентру ДПУ. Наведемо деякі тези зазначеної лекції, основна з яких стверджує: «Хороші стосунки роблять нас здоровішими та щасливішими». Люди запрограмовані бути частиною спільноти, і не дивно, що 47% користувачів інтернету в усьому світі вказують головною причиною використання ними соцмереж — як бажання бути на зв’язку з родиною та друзями. Але соцмережі ще є і джерелами інформації, і тут треба бути обережним, бо те, що ми думаємо, впливає на те, як ми діємо. І по суті, інформацію можна назвати їжею для мислення, тож важливо правильно «харчуватись», аби отримати необхідне, корисне, та не отруїтися. Іноді важливо поставити собі питання: «А якщо почати день не з соцмереж?» Які пріоритети? Чи маєте Ви власні цілі? Що допомагає Вам у розумінні ? Адже для ефективних дій частіше потрібне не знання, а розуміння. Чи є реакція на отриману з соцмереж інформацію саме Вашим вибором?

Ці та багато інших питань піднімалися під час лекції. Розбирали класичні дописи з соцмереж, та що за ними стоїть, зверталися до статистики та психологічних досліджень. Студенти слухали зацікавлено і з розумінням, навіть питань не лишилось, настільки продумано, глибоко і зрозуміло була побудована та презентована лекція, що супроводжувалась відеоматеріалами та простими прикладами з життя.

Після лекції відбулась фотосесія, під час якої студенти та викладачі мали можливість придбати книгу Віталія Голубєва, яка продовжує тему лекції.

Ми дуже вдячні Віталію за доступно і легку, динамічну, живу і актуальну лекцію! Рекомендуємо усім скористатися правилом Віталія Голубєва і щодня рахувати кількість позитивних подій за день, і хай кожен Ваш день станекращим за попередній!