У межах Всеукраїнського проєкту НОК України «Do like Olympians» 20 липня 2023 року у Державному податковому університеті (м. Ірпінь), на території пошкодженого внаслідок російської агресії навчально-спортивного комплексу, відбувся майстер-клас зі стрільби з лука. Для проведення цього заходу об’єднали свої зусилля відділення НОК України в Київській області, Державний податковий університет та Федерація стрільби з лука Київської області.

Варто зазначити, що Всеукраїнський проєкт НОК України «Do like Olympians» був започаткований для популяризації серед різних вікових груп населення здорового способу життя, поширення іміджевої інформації про олімпійські види спорту та фізичну культуру з метою залучення всіх охочих до занять ними.

Бажаючих взяти участь у спортивному святі виявилося чимало. Присутні з цікавістю слухали розповідь про історію виникнення цього олімпійського виду спорту, яка налічує понад 100 років. Адже вперше спортсмени натягнули тятиву та зробити свій влучний постріл на літніх Олімпійських іграх 1900 року у Парижі.

Учасники заходу мали змогу детально оглянути вид зброї, який нашими сучасниками, на щастя, використовується тільки для мирних цілей. Не менш цікавим було опанування азів технічних дій під час стрільби з лука, а корисними – правила техніки безпеки поводження з ним.

На спортивному святі були присутні почесні гості: голова відділення НОК України в Київській області Ігор Малинський, в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, радник Міністра охорони здоров’я України Віталій Власюк, президент Федерації стрільби з лука Київської області Олександр Шапка, а також керівний склад ЗВО, професорсько-викладацький склад, представники Федерації та активні шанувальники активного відпочинку й здорового способу життя міста Ірпеня.

Можна стверджувати зі впевненістю, що ініціатива Всеукраїнського проєкту НОК України «Do like Olympians» у стінах Державного податкового університету мала позитивні результати, адже після початкових практичних занять зі стрільби з лука більшість присутніх виявила зацікавленість у їхньому продовженні у майбутньому.

З метою сприяння розвитку та популяризації серед здобувачів вищої освіти Державного податкового університету такого олімпійського виду спорту, як стрільба з лука, в. о. ректора Д. Серебрянським та президентом Федерації О. Шапкою була підписана угода про співпрацю.