Ми продовжуємо публікацію матеріалів про студентів ДПУ, про їхні враження від навчання, настрої та мрії, щоб почути: "Я обираю ДПУ через те, що..."

Для першої публікації у новому навчальному році до розмови ми запросили Антоніну Мамаєву, студентку першого курсу факультету фінансів і цифрових технологій, переможницю Кубка ректора з шахів серед студентів, що відбувся 10 жовтня.

— Вітаємо з перемогою, Ваш результат на шаховому турнірі вразив багатьох!) Оскільки ця гра має свою філософію і є відмінним тренажером для гнучкості розуму та поліпшення пам'яті, багато хто вважає, що регулярне заняття шахами — це психологічна школа успіху, тож чи допомагає Вам ця гра в навчанні?

— Особисто мені, людині, яка завжди зважує все і проводить аналіз, потрібно обдумати потенційну користь шахів в навчанні, перш ніж дати відповідь на це питання. В цілому щодо гри — шахи стали моїм захопленням ще з дитинства, у нас вся родина обожнює цю гру, навіть двоє дідусів дуже вправні у шахах.

— А хто в Вашій родині є лідером у цій грі?

— Усі грають на високому рівні, тривалий час пальму першості утримувала мама, але я вже в неї виграю.

На питання, чи братиме участь у наступному шаховому турнірі в університеті, Тоня відповіла:

— Так. Проте, сподіваюся, що й інші учасники будуть розвивати свої навички і підвищуватимуть рівень своєї гри, тоді турнір стане ще цікавішим, інакше — результат буде передбачуваним (ред. сміється).

— Які ще маєте захоплення окрім шахів?

— Захоплююся іноземними мовами, маю вже досить непоганий рівень англійської, вільно читаю і розмовляю нею. Та й загалом захоплююся сферою, яку обрала — цифровим дизайном, і планів щодо неї маю багато і вже потрішки їх реалізовую. Головне для мене — можливість бути незалежною, тоді я себе гармонійно почуваю. Якщо ж люди починають ставити переді мною непомірні вимоги, я втрачаю інтерес. Тому мені дуже важливо лояльне ставлення викладачів, щоб вони поважали мої особисті кордони, щоб я могла розвиватись і відчувати себе комфортно на своєму шляху до успіху.

— Постає питання, як оцінюєте викладачів нашого університету?

— Викладачі приємні, демократичні, намагаються знаходити оптимальні методи для передачі знань. А ще мені подобається, що нам викладають певні дисципліни, які здавалося б не дуже пов’язані з обраною спеціальністю, як от БЖД, безпека життєдіяльності, і я б не звернула увагу на цей предмет, але, як переконуюся на заняттях, він необхідний.

— І найголовніше питання нашої розмови: чому Ви обрали ДПУ, і саме факультет цифрових технологій?

— Насамперед тому, що університет знаходиться в місті, в якому зараз живу, я дуже зраділа, коли дізналася, що в ДПУ є такий факультет, бо мене дуже цікавить цифровий дизайн. Я прагну досконало опанувати технології, які змінюють світ, і вже навіть маю замовлення: працюю над буклетом для одного івенту.

— Податковий університет — це перлина Ірпеня, як Вам взагалі наше героїчне місто?

— Це місто вже стало й моїм. Раніше ми з родиною проживали в Кривому Розі, і спочатку я сумувала за своїми друзями, але наразі вже маю нових, в університеті їх коло розширюється. Чому я дуже рада.

Переконані, що на першокурсницю чекає багато нових відкриттів, а ми бажаємо нашій студентці успіхів, нових знань і вершин на шляху їх пізнання.