Десять років минає, як, порушуючи всі міжнародні правові норми, росія протягнула свої загарбницькі руки до української землі. А два роки тому світ облетіла сумна звістка про початок повномасштабної російської збройної агресії проти України - росія хотіла, щоб Україну якомога швидше поглинула темрява, щоб вона захлинулася від страждань, горя та сліз. Але наш народ вистояв.

Для кожного українця слова «любов до рідної землі» можуть мати свій внутрішній зміст, викликати власні емоції та асоціації. Для когось це сад, який росте у нього за вікном, для іншого – спортмайданчик, де він усе дитинство гасав у футбол, а третій враз згадає багатоповерхівку з сусідами, де рік за роком вирувало життя. Проте нині, особливо серед молоді, ці межі сприйняття рідного можна та варто розширювати, щоб формувати не патріотично налаштованого спостерігача, а майбутнього мотивованого захисника України.

На сьогодні, як ніколи, нагальність цього питання розуміють на кафедрі військової підготовки Державного податкового університету, яку очолює полковник запасу Валерій Ярема. Саме тут готують майбутніх офіцерів.

Нещодавно у межах військово-патріотичного виховання громадяни, які навчаються на кафедрі, разом з викладачем Тамарою Дунаєнко відвідали Історико-краєзнавчий музей Ірпінської міської ради.

Тематичні екскурсії для нашої молоді провела чудовий екскурсовод Наталя Ходос. Студенти дізналися багато цікавих фактів про становлення Ірпеня, перенеслися думками завдяки отриманій інформації та предметам побуту у давнє минуле міста.

Особливо захопливою була розповідь екскурсовода про героїчний захист нашого міста бійцями у лютому – березні 2022 року.

Дівчата і хлопці розглядали не кваплячись експонати та зосереджено слухали про важкі для містян дні окупації, таке жадане для всіх визволення Ірпеня, і вони розуміли серцем, як важливо нині бути не тільки оптимістично налаштованою та витривалою фізично людиною, а й сильним духом воїном-патріотом, здатним дати гідну відсіч ворогу.