Сьогодні його світло зігріло радістю прийдешнього Різдва студентів і працівників університету. Кожен охочий міг запалити свічку від Вифлеємського вогню, який принесли до нас представники Національної скаутської організації «Пласт».

«Бажаємо, щоб святий вогонь приносив усім щирість і радість Новорічно-Різдвяних свят!», – зазначив директор НІІ права Василь Топчій. Адже це символ надії, який говорить нам про те, що темрява триває не вічно, і за нею обов’язково прийде світло. Поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа — традиційна скаутська акція. 

Акція започаткована в 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку вона планувалася з метою підтримки дітей та усіх, хто потребує допомоги й уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю доброчинну справу підтримали скаути.
Відрадно, що очільниця почесної місії поширення «Вифлеємського вогню миру в ДПУ» була випускницею нашого університету. «Цей вогонь завжди зміцнює нашу віру, а також є символом єдності  народу в час війни та  передвісником свят, затишку — всього з чим пов’язане Добро і з чим асоціюється Різдво»,— наголосила вона. 

Тож у переддень свят бажаємо всім світлого настрою і здійснення мрій!